Waterschap Velt en Vecht


Velt en Vecht brengt verkiezingskrant uit

PERSBERICHT-05-11-2008

Waterschap Velt en Vecht heeft voor stemgerechtigde inwoners een speciale verkiezingskrant gemaakt. TNT Post bezorgt de krant de komende dagen huis-aan-huis. De krant geeft informatie over het waterschap, over de waterschapsverkiezingen en schetst dilemma's waar het nieuwe bestuur van Velt en Vecht mee te maken zal krijgen. Verder presenteren de aan de verkiezingen deelnemende partijen zich in de krant.

Van 13 tot en met 25 november worden in Nederland de waterschapsverkiezingen gehouden. Ook in het gebied van Velt en Vecht kiezen inwoners dan hun nieuwe bestuur. Bij eerdere waterschapsverkiezingen stelden mensen zich individueel kandidaat voor een zetel in het waterschapsbestuur. Dit verandert. Voortaan worden de waterschapsverkiezingen georganiseerd volgens het `lijstenstelsel'. Dit betekent dat kandidaten zich via een vereniging, stichting of (politieke) partij verkiesbaar stellen.

Verspreiding

TNT Post verspreidt de verkiezingskrant huis-aan-huis in het gebied van Velt en Vecht, op basis van postcodes. Doordat postcodekrenzen en waterschapsgrenzen niet samenvallen, is het mogelijk dat mensen ten onrechte een verkiezingskrant ontvangen. Velt en Vecht vraagt hiervoor begrip. Bij twijfel is het verstandig de ontvangst van het stempakket af te wachten. Deze pakketten worden op 13 of 14 november op huisadres bezorgd en bevatten de kandidatenlijst van het waterschap waarvoor men stemgerechtigd is.