Bredeschool.nl

Mogelijk ook Weekendschool in Gouda

donderdag 06 november 2008

Ook in Gouda lijkt er een Weekendschool te komen. Onderwijs en ondernemers uit het bedrijfsleven willen graag meewerken aan praktijklessen op zondag voor kinderen in een achterstandspositie.

In een aantal steden als Den Haag, Groningen en Amersfoort is er de Weekendschool er al. En nu is er ook in Gouda groen licht om een school te openen waar mensen uit de praktijk lesgeven aan kinderen vanaf 10 jaar. De lokale brede school, ondernemers en welzijnsorganisatie staan achter het plan en ondernemers zijn bereid mensen en middelen beschikbaar te stellen. Als de financiering rondkomt, start de school tegelijk met het nieuwe schooljaar in september 2009.

Op de Weekendschool maken de leerlingen bijvoorbeeld kennis met het beroep van verpleegkundige, dokter of hovenier. In vier weken leren de kinderen wat het beroep inhoudt en sluiten ze het blok af met een werkstuk. De nieuwe `zondagschool' bestaat uit een traject van drie jaar. Deelname is niet vrijblijvend en alleen gemotiveerde kids zijn welkom in de lessen. Uitval blijkt maar zelden voor te komen: de school is erg populair bij de leerlingen.

Meer over de Weekendschool vindt u in dit artikel op onze site.