Gemeente Coevorden

Campagne Denk Vooruit 2008 gestart

Met als centrale slogan `Heeft u al een noodpakket?' is maandag 3 november de landelijke campagne Denk Vooruit gestart. De campagne besteedt aandacht aan het verhogen van het risicobewustzijn en de zelfredzaamheid van de burger in geval van een ramp of crisis.

De boodschap van de campagne is dit jaar gericht op de aanschaf van een noodpakket. Wanneer er iets gebeurt, is het mogelijk dat u zich een aantal dagen moet kunnen redden zonder hulp van de overheid. Zo kan het zijn dat u volledig aan huis gebonden bent zonder stroom of drinkwater. In dergelijke situaties is het niet alleen handig te kunnen beschikken over een noodpakket maar soms zelfs van levensbelang.

Het noodpakket is bedoeld voor de meest acute fase en zal moeten worden aangevuld al naar gelang de persoonlijke situatie. Met een basisvoorraad water en voedsel voor uw gezin en wat nodig is voor persoonlijke en medische verzorging. U zorgt dus zelf voor het maatwerk.
Handig om in ieder geval in huis te hebben is een radio op batterijen, nooddekens, watervaste lucifers en kaarsen.

Meer informatie over het noodpakket is te vinden op www.crisis.nl. Daar vindt u ook rampeninstructies en allerlei andere informatie over wat te doen als zich een crisis voordoet. Als u vragen heeft kunt u ook contact opnemen met Postbus 51, op werkdagen van 08:00 tot 12:00 uur te bereiken op het gratis telefoonnummer 0800-8051.