Chinese Yokechem van start in Breda

06/11/2008 12:34

Brabantse Ontwikkelings Maatschappij NV (BOM)

Onlangs is in Breda het Europese verkoop- en distributiekantoor van het Chinese bedrijf Yokechem van start gegaan. Onder de naam Shekoy Chemicals Europe BV kan deze Chinese producent van chemische grondstoffen zijn toenemend aantal klanten in West-Europa nu nog beter van dienst zijn. Yokechem heeft gekozen voor Breda vanwege onder meer de logistieke condities van Brabant.

Yokechem is gevestigd in Yixing, in de Chinese provincie Jiangsu waarmee de Provincie Noord-Brabant al meer dan tien jaar nauwe economische betrekkingen onderhoudt. Het bedrijf is in China de grootste producent van chemische stoffen die vooral in de kunststofindustrie worden toegepast. Hiertoe behoren zogeheten polyurethane stoffen die onder meer dienen voor de vervaardiging van isolerende en brandvertragende schuimsoorten.

De Europese afzetmarkt van Yokechem is de laatste jaren sterk gegroeid. Tot de vaste afnemers behoren onder meer enkele chemische multinationals. Daarom besloot het Chinese bedrijf enige tijd geleden een verkoop- en distributiekantoor in West-Europa te vestigen.

Dat de keuze daarbij op Breda in Brabant is gevallen, heeft verschillende redenen. Sowieso was er een voorkeur van Yokechem voor vestiging in Nederland vanwege de strategische ligging ten opzichte van het Europese vasteland. Ook het fiscale klimaat speelde een rol. Vervolgens richtte het bedrijf zijn schijnwerpers op Brabant vanwege de uitstekende logistieke condities zoals de korte afstanden tot de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen. Daarnaast sprong het gunstige woon- en werkklimaat er uit ten opzichte van andere regio's. Tenslotte was er in Breda een representatie kantoorruimte beschikbaar (locatie Lijndonk tussen de A58 en A27).

De N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) heeft Yokechem begeleid bij de komst naar Brabant. Het bedrijf is in Breda met acht medewerkers van start gegaan. Yokechem voorziet een verdere groei van haar afzet in Europa en verwacht daarom op termijn ook uitbreiding van het verkoop- en distributiekantoor.





http://www.bom.nl