Gemeente Breukelen


Jongerencentrum Brooklyn een succes!

Het jongerencentrum Brooklyn is een succes. Begin dit jaar werd het jongerencentrum in Breukelen Noord heropend. De jongerenwerkers Ellis van Tilburg en Ronnie Bakker zijn geslaagd in hun missie om weer leven in de brouwerij te brengen. Het jongerencentrum heeft nu 60 leden en er zijn iedere week activiteiten. Nieuw is de maandelijkse jamavond Break it Down!! Op 7 november is de volgende jamavond.

Het jongerencentrum Brooklyn organiseert sinds oktober elke eerste vrijdag van de maand Break it down!!. Een jamavond die muziek maken combineert met discussie over een actueel onderwerp. Hiermee willen de jongerenwerkers de stem van de jongeren in Breukelen laten horen.

In oktober kwamen er 10 muzikanten jammen. Het werd een muzikale mix van rock tot hip hop en van jazz tot ragga. In de pauze leidde een gastspreker een discussie over alcohol, waarbij alle 30 jongeren uit het publiek, de muzikanten en de jongerenwerkers werden betrokken. Het was een goede eerste stap naar een platform voor jongeren en hun mening.

Op vrijdagavond 7 november is er weer Break it down!! Het discussiethema is "jongeren en Breukelen". Brooklyn nodigt iedere muziekliefhebber, muzikant, kletstante en kletsmajoor uit om naar deze gezellige avond te komen, aanvang 20.00 uur.

Er blijkt ook behoefte te zijn bij jongeren in Breukelen aan een openbare ruimte waar vrij gemusiceerd kan worden. Het jongerencentrum stelt de ruimte beschikbaar voor iedereen die wil oefenen als band of individueel.

Brooklyn is iedere dinsdag en vrijdag open. Er worden veel activiteiten aangeboden.


· Dinsdagmiddag (15:30 tot 17:30): activiteiten voor jongeren uit groep 8 (basketbal of een computergamewedstrijd).


· Dinsdagavond : activiteiten voor jongeren van 13 tot 16 jaar. Zij komen bij elkaar voor muziek, toneel, spel en natuurlijk voor de gezelligheid.


· Vrijdagmiddag (vanaf 15:00u): basketball op de nabij gelegen sportvelden. Naar een overdekte locatie wordt momenteel gezocht.


· Vrijdagmiddag (vanaf 15.00 u): wekelijkse jamsessie voor iedereen die muziek wil maken. Er zijn een drumstel, gitaren, versterkers en een zanginstallatie aanwezig.


· Vrijdagavond (19.00 tot 22.00 uur): open voor jongeren vanaf 15 jaar. Er worden onder andere darttoernooitjes gehouden en getafeltennist. De jongeren creëren hun eigen sfeer door zelf muziek mee te nemen en zelf activiteiten te organiseren.