Ingezonden persbericht


** PERSBERICHT **

Eurofiber besteedt ICT beheer uit aan Valid

Flexibiliteit, customer intimacy en snelheid doorslaggevend bij keuze voor Valid

Eindhoven, 5 november 2008 - Eurofiber en Valid zijn een overeenkomst aangegaan voor de uitbesteding van Eurofiber's ICT activiteiten. Valid zal het interne werkplekbeheer van Eurofiber (de 1ste en 2de lijn support ) per 1 januari 2009 overnemen op basis van resultaatverplichting.

Naast de kwaliteit van de dienstverlening, waren flexibiliteit, customer intimacy en snelheid van schakelen voor Eurofiber de doorslaggevende redenen om voor Valid te kiezen. Met deze overeenkomst neemt Valid Eurofiber de zorg voor het beheer en support van de ICT-activiteiten uit handen, zodat Eurofiber zijn aandacht kan richten op zijn kernactiviteiten - het leveren, exploiteren en beheren van onbelichte glasvezelverbindingen en Ethernetdiensten voor een grote klantenbase - en op zijn verdere uitbreiding van zowel het aantal klantlocaties als het netwerk.

Eurofiber en Valid gaan een contract aan voor het resultaatverplichte beheer voor de looptijd van drie jaar. Valid zorgt voor een vloeiende overgang van het beheer middels een transitiefase die reeds is gestart.

Foto 1: Een toast op de samenwerking tussen Eurofiber en Valid Foto 2: Tekening van de overeenkomst door beide directeuren

Op foto 1 van links naar rechts: Robert Doctolero (Account Manager Valid), Dis Valcq (Algemeen Directeur Valid), Bart Oskam (Algemeen Directeur Eurofiber), Egon Kösters (ICT Manager Eurofiber).

Op foto 2 van links naar rechts: Dis Valcq (Algemeen Directeur Valid, links) en Bart Oskam (Algemeen Directeur Eurofiber).

** EINDE PERSBERICHT **

Over Valid:
Valid is een onafhankelijke dienstverlener in de Informatie & Communicatie Technologie. De ervaren professionals van Valid adviseren, realiseren en beheren oplossingen op het gebied van Tailor-made Software, Business Intelligence en Infrastructures. Valid telt op dit moment 300 medewerkers en heeft kantoren in Eindhoven, Maastricht en Utrecht.

Over Eurofiber:
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen en Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 8.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.com

Noot voor redacties

** NOOT VOOR DE REDACTIE,