Medisch Centrum Alkmaar

stand Sanquin Bloedbank in Medisch Centrum Alkmaar: 200 nieuwe donors

Tweehonderd nieuwe donors, dat is het resultaat na een succesvolle wervingsweek in het Medisch Centrum Alkmaar. Sanquin Bloedbank en het Alkmaarse Ziekenhuis zijn trots op dit behaalde resultaat.

samenwerking
Bloeddonors zijn onmisbaar. Veel mensen zijn afhankelijk van bloed dat vrijwillig wordt afgestaan door anderen. Omdat het van groot belang is dat er voldoende bloeddonors zijn, niet alleen voor MCA-patiënten maar voor iedereen die donorbloed nodig heeft, zijn beide organisaties de samenwerking aangegaan. Gezien het resultaat van het aantal nieuwe bloeddonors hoopt Sanquin dat ook andere ziekenhuizen op een dergelijke manier willen bijdragen aan donorwerving.

volgend jaar
De stand van Bloedbank Sanquin trok veel belangstelling van patiënten, bezoekers en MCA-medewerkers. Naast het kunnen aanmelden als bloeddonor verstrekten de vrijwilligers ook informatie over bloeddonatie. Niet alleen zorggerelateerde instanties, maar ook patiëntenverenigingen zijn regelmatig in het MCA aanwezig met informatiestands of voorlichtingsbijeenkomsten. Wegens het succes organiseert Bloedbank Sanquin volgend jaar weer een wervingsactie in het MCA.