Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 6 november 2008


* POLITIE ARRESTEERT INBREKERS
Vier mannen uit Spijkenisse zijn begin oktober aangehouden door de Eenheid Middencriminaliteit van de politie Rotterdam-Rijnmond. Ze worden verdacht van woninginbraken in Spijkenisse en omgeving. Het onderzoek startte begin augustus naar aanleiding van een groot aantal inbraken gepleegd in de gemeente Spijkenisse. Na een aantal weken onderzoek werden begin oktober in totaal elf verdachten aangehouden en gehoord. De vier hoofdverdachten in de leeftijd van 23 tot 48 jaar, allen woonachtig in Spijkenisse, zijn in bewaring gesteld. De anderen moeten zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.
Uit onderzoek bleek dat de verdachten in verschillende samenstellingen vooral tijdens de nachtelijke uren op inbrekerspad gingen. Bij een viertal doorzoekingen werd een groot aantal goederen aangetroffen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig is. Het gaat hierbij onder andere om TV's, auto's, computerapparatuur en sieraden.
Na de aanhouding van de verdachten is het aantal inbraken in de gemeente Spijkenisse sterk gedaald. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Sieraden kwijt na inbraak?
Een aantal goederen is inmiddels aan de rechtmatige eigenaren teruggegeven. Van een groot aantal goederen, voornamelijk sieraden, kon de herkomst nog niet achterhaald worden. De politie toont deze goederen op de website: www.politie-rijnmond.nl.


* POLITIE HOUDT HELERS AAN
ROTTERDAM-CENTRUM / COOL - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond vier uur op het Stadhuisplein drie mannen aangehouden voor heling van een fiets. Een 39-jarige man uit Rotterdam verkocht de fiets voor 14,25 euro aan een 27-jarige man uit Barendrecht en een 30-jarige Rotterdammer. Naar aanleiding van beelden van Cameratoezicht hielden politiemensen het drietal aan voor heling en bracht hen over naar het politiebureau. De fiets werd in beslag genomen. De politie waarschuwt mensen ervoor nooit een verdachte (goedkope) fiets te kopen. Als de fiets van diefstal afkomstig is maken mensen zich schuldig aan heling. Bovendien geldt: zonder heler geen steler.

EILANDEN / SPIJKENISSE - De politie heeft woensdagmiddag rond kwart voor vijf op de Schoutstraat twee 16-jarige jongens uit Spijkenisse en Schiedam aangehouden voor heling van een bromfiets. Oplettende getuigen zagen dat de verdachte uit Spijkenisse op een gestolen bromfiets wilde stappen. Hierop hielden zij hem staande. Vervolgens reed de jonge Schiedammer weg op de brommer. Gewaarschuwde agenten hielden beide jongens aan voor heling. Eén van hen was tevens in het bezit van een gestolen helm. De politie nam de bromfiets en helm in beslag.


* VROUW GEWOND AAN HOOFD
In een woning aan de Groene Hilledijk is woensdagmiddag een 43-jarige vrouw gewond geraakt aan haar hoofd door een kogel. Om even voor vijf uur bevond zij zich in haar woning met iemand anders. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk, maar op een gegeven moment ging er een schot af uit een vuurwapen en werd de vrouw geraakt aan haar hoofd. De dader heeft zich daarna uit de voeten gemaakt.
De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het Maasstad Ziekenhuis. De recherche van het district Feijenoord - Ridderster stelt een onderzoek in naar de schutter en de juiste toedracht.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR BEROVING
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 19-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. Een 22-jarige man uit Spijkenisse had in de Mizarstraat afgesproken met een aantal meisjes. Toen hij daar aankwam waren er ook een paar jongens. Eén van hen sloeg hem met een baksteen op z'n hoofd en beroofde hem van z'n brommer. Er werd direct een onderzoek ingesteld en dat leidde naar de woning van de verdachte die niet thuis was. Zijn familie heeft hem korte tijd later bij de politie gebracht. Omstreeks tien over één donderdagmorgen is hij aangehouden.
Het gewonde slachtoffer, gat in het hoofd, is voor behandeling naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis gebracht.


* FIETSER OVERLEDEN NA AANRIJDING
Een 56-jarige man uit Hellevoetsluis is woensdagavond om het leven gekomen na een aanrijding op De Eik.
De 56-jarige fietser stak rond zeven uur de weg over en werd geschept door een auto. Het slachtoffer kwam ten val en werd door een tegemoetkomende auto aangereden. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
De twee automobilisten, een 56-jarige vrouw uit Hellevoetsluis en een 20-jarige plaatsgenoot, zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie heeft ter plaatse een nader sporenonderzoek gedaan.