Politie Zuid-Holland-Zuid

06/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 06-11-2008 o Persberichten district I

VERMISTE MAN GEVONDEN
DORDRECHT - De man naar wie brandweer en politie op 5 november intensief gezocht hebben, is in de loop van de vroege ochtend levend en wel gevonden. De brandweer doorzocht enkele uren de jachthaven aan de Maasstraat, terwijl de politie de omgeving uitkamde. De vermiste man van 55 jaar uit Dordrecht werd uiteindelijk in een loods nabij de Maasstraat gevonden. Hij lag daar te slapen en heeft niets van de zoektocht meegemaakt.
De hulpdiensten begonnen de zoektocht nadat een kennis van de man zijn vermissing meldde. Hij was voor het laatst gezien vlakbij de jachthaven en hij had gedronken. Het was onbekend waar hij gebleven was en een ongeluk of val in de jachthaven kon niet worden uitgesloten.

SNELHEIDSDUIVEL GESNAPT BIJ VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT - Een verkeerscontrole op de Copernicusweg heeft op 5 november geleid tot 13 bekeuringen en de invordering van een rijbewijs wegens het overschrijven van de maximale snelheid en het niet kunnen tonen van de juiste papieren. Een 40-jarige automobilist uit Sliedrecht moest zijn rijbewijs inleveren toen hij gesnapt werd met 107 km per uur (gecorrigeerd 103 km/uur) waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DOOR HET LINT
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmorgen 6 november een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Kuipershaven. Hij ging door het lint in een psychiatrische instelling. Hij pleegde vernielingen en uitte bedreigingen. De politie hield de man aan en sloot hem in. Door een arts is aangifte gedaan van vernieling en poging tot zware mishandeling.

BROMFIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING
DORDRECHT Op de Merwedestraat heeft woensdagmorgen een aanrijding plaatsgehad tussen een personenauto en een bromfietser. De bestuurder van de auto, een 36-jarige man uit Tholen, reed op de Merwedestraat en wilde rechtsaf een bedrijventerrein opgaan. Hij zag hierbij een parallel aan de weg op het fietspad rijdende bromfietser over het hoofd. Deze bromfietser, een 22-jarige vrouw uit Sliedrecht, viel en werd met rug en armklachten naar het ziekenhuis gebracht door ambulancepersoneel.