Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Gemeentelijk Verkeers en Vervoersplan

Een bewuste mobiliteitskeuze

In 2007 is de gemeente Utrechtse Heuvelrug begonnen aan een nieuw Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP). Vanuit de voormalige gemeenten lagen er diverse plannen, maar deze sloten niet altijd even goed op elkaar aan.

Er is een uitgebreide inventarisatie van de huidige verkeerssituatie (intensiteiten, verkeersstromen enverkeersveiligheid) uitgevoerd. In 2007 is aan de inwoners gevraagd om tijdens de bewonersavonden en via de (electronische)post de huidige knelpunten in het verkeers- en vervoerssysteem kenbaar te maken bij de gemeente.

openbaar vervoer Wij willen een groene en vitale gemeente zijn. Dit betekent voor het verkeers- en vervoerssysteem dat de leefbaarheid voor mens en dier moet verbeteren zonder dat dit ten koste gaat van de bereikbaarheid. Dit streven is vertaald naar een aantal beleidsvoornemens die zijn verwoord in de notitie Een bewuste mobiliteitskeuze. Klik hier voor het downloaden van de gehele notitie. De notitie beschrijft onze ideeën voor het nog op te stellen Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan. Bij de notitie behoren de volgende kaarten die u aan kunt klikken om te raadplegen: kaart 1 fietskaart overzicht, kaart 2 OV bestaand netwerk, kaart 3 OV gewenst netwerk, kaart 4 categorisering wegen, kaart 4A Driebergen, kaart 4B Doorn, kaart 4C Leersum, kaart 4D Amerongen, kaart 4E Maarn en Maarsbergen.

In Gemeentenieuws van 6 november verscheen een groot artikel over dit onderwerp. Het artikel beschrijft de belangrijkste punten van de notitie. Klik hier voor het downloaden van het artikel.

Voordat wij het GVVP opstellen willen wij graag weten wat u van de beleidsvoornemens vindt. Zijn we op de goede weg? Vindt u het een goed idee om de voorzieningen voor openbaar vervoer en fiets zo te verbeteren dat ze een uitstekend alternatief voor de auto zijn? Staat u achter de wegindeling die de gemeente voorstelt? Mist u onderwerpen in dit stuk?

U kunt tot 1 december op verschillende manieren uw reactie geven:

Tijdens de discussiebijeenkomsten op
° 18 november in Driebergen-Rijsenburg (zalencentrum Nieuw Salem, De Lei 86)
° 24 november in Leersum (conferentiecentrum Landgoed Ginkelduin, Scherpenzeelseweg 53)
De programmas zijn gelijk, dus u kunt kiezen welke avond u komt. Beide avonden beginnen om 19.30 uur. U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur. Wij verzoeken u zich vooraf aan te melden voor deze bijeenkomsten via onderstaand e-mailadres of via telefoonnummer 56 55 67
Per e-mail: gvvp@heuvelrug.nl
Per post:
Gemeente Utrechtse Heuvelrug, t.a.v. Sandro Vlug, Postbus 200, 3940 AE Doorn.

Laatst gewijzigd: 6 november 2008