Gemeente Nijefurd


beklonken

Samenwerkingsovereenkomst MFA Warns officieel beklonken

Ondertekening.jpg

Workum- Blije gezichten in het gemeentehuis in Workum afgelopen woensdagmiddag 5 november. Reden was de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst voor de te bouwen MFA in Warns. De overeenkomst werd ondertekend door WoonFriesland, de gemeente Nijefurd en de toekomstige vaste gebruikers.

Namens de gemeente Nijefurd ondertekende burgemeester J.W. Boekhoven de overeenkomst. In bijzijn van wethouder J. Rodenhuis, toekomstig eigenaar en exploitant WoonFriesland en projectleider Peter Brouwer werd de ondertekening met de toekomstige gebruikers feestelijk beklonken. In de overeenkomst staan onder meer het bouwplan en ruimteverdeling van de MFA beschreven, maar ook de samenwerkingsstructuur. Binnen deze constructie is WoonFriesland verantwoordelijk voor de realisatie van de bouw van de MFA. De gemeente Nijefurd stelt de grond, op basis van erfpacht, hiervoor beschikbaar.

De bouw van de Multi Functionele Accommodatie begint in 2009. De opleveringsdatum is gepland voor begin 2010. Met de bouw van de MFA is ruim 3 miljoen euro gemoeid. De MFA krijgt een totale vloeroppervlakte van 1700m2. De basisscholen De Totem en De Skoalfinne maken straks gebruik van de MFA. Daarnaast komen de Kinderopvang Zuidwest Friesland, Dienstencentrum Janke Tromphoeve en fysiotherapeut Harke Lettinga in het gebouw evenals de Warnser Sportvereniging. Ook de activiteiten van de peuterspeelzaal en de Thuiszorg Zuidwest Friesland vinden plaats in de MFA.