Stadsdeel Zeeburg

Make a Difference Day

6 november 2008

Met veel enthousiasme hebben medewerkers en stadsdeelwethouders vrijdag 31 oktober 2008 een hoop werk verzet. In het kader van Make a Difference Day staken zij bij verschillende vrijwilligersorganisaties in Zeeburg de handen uit de mouwen, onder andere bij het Flevohuis, vrouwencentra Vonk en Rumah Kami en restaurantboot Het Einde Van De Wereld.

Stadsdeelwethouders vrijwillig aan de slag

Stadsdeelwethouder Jan Hoek nam samen met enkele medewerkers Jeugdland onder handen. Gewapend met schep en kruiwagen mestte Jan de stal van de kinderboerderij uit. Het terrein van Jeugdland kreeg een grote schoonmaak. Jan Hoek: "Zonder vrijwilligers zou de Zeeburgse samenleving een stuk stroever verlopen. Op sommige plaatsen zou die misschien zelfs wel helemaal stil vallen. Vrijwilligers zijn dus hartstikke belangrijk. Dat willen we als bestuurders en ambtenaren van het stadsdeel onderstrepen met onze deelname aan Make a Difference Day."

Foto: Jan Hoek mest de stal van Jeugdland uit tijdens de vrijwilligersdag

Gestoken in schildersoverall schilderde Dennis Straat een woning. De Stichting Present Amsterdam vroeg de stadsdeelwethouder zich als vrijwilliger in te zetten voor de schilderklus. Het huis was toe aan een grondige opknapbeurt. De bewoner staat onder begeleiding van GGD Jeugdzorg. Aangezien de bewoner steun van familie of vrienden node mist, werd de inzet zeer gewaardeerd.

Nico Papineau Salm hielp een ochtend mee bij kinderopvang Partou. Hier las hij de kleine kinderen een spannend verhaal voor.

Foto: tekenworkshop tijdens Make a Difference Day Vrijwilligers in het zonnetje

Zaterdag 1 november zette stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik vrijwilligers in het zonnetje. In de kompaszaal was een divers programma voor ze georganiseerd. Jetty Mathurin (Taante) gaf een cabaretvoorstelling, er waren workshops tekenen en latin-dance en er waren hapjes uit verschillende wereldkeukens.

Make a Difference 2009

In 2009 staat Make A Difference Day gepland op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart. We hopen dan op nog meer enthousiaste deelnemers!