Kroon op het werk

Kwaliteitsbureau SKB ontvangt estafettestokje voor goed werkgeverschap

Algemeen directeur Lyan Dijkstra van SKB heeft op 4 november het Kroontjesestafettestokje ontvangen voor goed werkgeverschap. Dijkstra kreeg dit uit handen van Hugo ten Brink, directeur HRM Fortis Bank Nederland. Hiermee krijgt SKB de erkenning dat ze zelf ook doen wat ze aan hun klanten uitdragen: zorgen voor duurzaam personeelsbeleid.

Met behulp van SKB's evidence based vragenlijsten over werkbeleving en gezondheid houdt SKB duizenden managers per jaar een spiegel voor hoe hun medewerkers functioneren. Algemeen directeur Lyan Dijkstra: "Elk onderzoek dat SKB doet is uniek en vereist de volle aandacht van onze medewerkers. Ik ben blij dat klanten zoals Fortis Bank Nederland zien hoe die persoonlijke inzet een onvoorwaardelijke pijler is onder de kwaliteit die we als professionele organisatie leveren".

Kwaliteit
SKB onderscheidt zich door haar manier van vragen stellen van andere aanbieders op het gebied van medewerkersonderzoek. Psychologische factoren spelen namelijk altijd een grote rol. Door gebruik te maken van een aantal "miniatuur psychologische testen" kan SKB die factoren heel betrouwbaar meten. En dat is een voorwaarde om bijvoorbeeld het effect van beleidsmaatregelen te monitoren. Ook kan berekend worden of die factoren bijdragen aan bijvoorbeeld winst, klanttevredenheid, verloop of verzuim, zoals dat ook bij Fortis Bank Nederland is onderzocht. En daarmee levert SKB een degelijk stuk gereedschap aan managers voor duurzaam personeelsbeleid.

Voorkennis
Bij SKB werken 26 medewerkers in een mix van jong tot oud. De cultuur laat zich typeren als informeel, respectvol, teamgeest en een hoog kwaliteitsstreven. Doorslaggevend in het aannamebeleid zijn de motivatie die de kandidaten hebben en de kwaliteiten die ze meebrengen. Zo is dit jaar vanwege hun brede ervaring al twee maal de keuze gevallen op oudere werknemers. En dat bevalt uitstekend. Eerder onderzoek van SKB had namelijk al laten zien dat oudere werknemers vaak veel energie hebben en eerder te weinig dan teveel uitdaging op hun pad vinden.

De Kroontjesestafette
De Kroontjesestafette is een initiatief van het Werkgeversforum Kroon op het Werk en bouwt door op de Kroon op het Werk prijs die al sinds 1997 wordt uitgereikt. Door deze estafette wil het Werkgeversforum meer organisaties die opvallen door hun verzuim en (re)-integratiebeleid, op het spoor komen en wil zij meewerken aan het ontstaan of versterken van regionale netwerken, die worden gevoed door het Werkgeversforum Kroon op het Werk: het landelijke netwerk op het gebied van gezondheidsmanagement voor en door werkgevers.

De estafette is gestart bij organisaties die de afgelopen jaren genomineerd zijn geweest voor de Kroon op het Werk prijs. Elke organisatie die het estafettestokje krijgt, moet dit stokje binnen drie maanden weer doorgeven aan een organisatie in hun omgeving, die opvalt door de wijze waarop zij vorm geven aan hun verzuim- en (re)-integratiebeleid. Inmiddels zijn er al meer dan 75 stokjes doorgegeven.

Meer informatie over de Kroontjesestafette en het Werkgeversforum Kroon op het Werk vindt u op www.kroonophetwerk.nl.