EnergieWijzer op ConsuWijzer maakt kiezen voor consument makkelijker

06/11/2008 13:58

Consumentenautoriteit

Consumenten kunnen vanaf vandaag energiebedrijven met elkaar vergelijken op www.consuwijzer.nl/energiewijzer. Daar is te zien of de bedrijven hun rekeningen op tijd versturen, of ze per telefoon goed bereikbaar zijn en welke producten ze aanbieden.

Consumenten kunnen zelf kiezen bij welk bedrijf ze hun elektriciteit en gas kopen. Bij deze keuze willen zij wel geholpen worden door bijvoorbeeld een onafhankelijke website. Dat blijkt uit onderzoek van de NMa. De EnergieWijzer van ConsuWijzer biedt deze hulp. Op de site staat betrouwbare informatie van de NMa en van de energiebedrijven zelf. Zo maakt ConsuWijzer de energiemarkt transparanter.

Overzichtelijk

De informatie op de EnergieWijzer is overzichtelijk. De consument kan snel zien welk energiebedrijf het beste past bij zijn persoonlijke wensen. Ook is direct te zien of overstappen naar een ander bedrijf betere dienstverlening of een beter product oplevert. Voor het vergelijken van prijzen verwijst ConsuWijzer door naar speciale prijsvergelijkers en naar de websites van de energieleveranciers.

Hoe werkt de EnergieWijzer?

Ga naar www.consuwijzer.nl, klik op EnergieWijzer, selecteer uw huidige en nog één of twee andere energieleveranciers en druk op 'Vergelijken'. Er verschijnt dan een vergelijking tussen de gekozen energieleveranciers op uw scherm.

Over ConsuWijzer

ConsuWijzer is het informatieloket van de overheid met praktisch advies voor de consument over zijn rechten. Per maand verwerkt ConsuWijzer 4700 telefoontjes, 3000 mails en 150 brieven. De website www.consuwijzer.nl wordt per maand zo'n 90.000 keer bezocht.

De populairste onderwerpen op ConsuWijzer zijn:


- garantie & non-conformiteit


- energiebedrijven vergelijken en prijsvergelijkingssites


- sms-diensten


- (duur) telefoonnummer blokkeren


- Informatie over keurmerken

Het loket, dat te bereiken is via www.consuwijzer.nl en (088) 0707070 (nationaal tarief), is een initiatief van de drie toezichthouders van het Ministerie van Economische Zaken: de Consumentenautoriteit, de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA).





http://www.consuwijzer.nl