Ministerie van Verkeer en Waterstaat

abcdefgh

Aan
de voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Binnenhof 4
2513 AA DEN HAAG

Contactpersoon Doorkiesnummer
- - Datum Bijlage(n) 5 november 2008 - Ons kenmerk Uw kenmerk VenW/DGMo-2008/4474 - Onderwerp
Uitstel AO in relatie tot aanbesteding

Geachte voorzitter,

Recent heb ik kennis genomen van het besluit van de Vaste Commissie van Verkeer en Waterstaat om het vervolg algemeen overleg van 6 november geen doorgang te laten vinden. Ik heb alle begrip voor uw agendatechnische overwegingen. Tevens waardeer ik dat een nieuw overlegmoment is gepland op de kortst mogelijke termijn.

Juist omdat ik de aankondiging van de aanbesteding had willen publiceren kort na (en met inachtneming van) het AO met uw Kamer op 6 november, wil ik u informeren over de gevolgen van de verplaatsing daarvan op de planning van het project Anders Betalen voor Mobiliteit. Zoals ik u eerder heb gemeld, is de publicatie van de aanbesteding vanwege zorgvuldigheid met tien weken opgeschoven. Ik hecht eraan de aanbesteding hoe dan ook pas te publiceren na overleg met uw kamer erover. De verschuiving van het overleg met twee weken doet derhalve de aankondiging van de aanbesteding navenant opschuiven. Ik vind het van belang uw kamer over deze gevolgen te informeren.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

Camiel Eurlings
Postadres Postbus 20901, 2500 EX Den Haag Telefoon 070 351 61 71

Bezoekadres Plesmanweg 1-6, 2597 JG Den Haag Fax 070 351 78 95 bereikbaar met tram 9 (station hs en cs) en bus 22 (station cs)