Gemeente Heerenveen

Wilt u iets organiseren met de jaarwisseling in uw dorp?

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen stelt dit jaar opnieuw Â9.000 beschikbaar voor nieuwjaarsfeesten die in de gemeente Heerenveen tijdens de jaarwisseling zullen plaatsvinden. Dat geldt dus niet alleen voor het door de horeca te organiseren grote nieuwjaarsfeest in de plaats Heerenveen (Funplaza) maar ook voor de buitendorpen.

Doorgaans blijkt dat het in georganiseerd verband vieren van festiviteiten tijdens de jaarwisseling een positieve uitwerking heeft op het voorkomen van vandalisme en materiële schade. Het gemeentebestuur gaat er in elk geval vanuit dat er minder vernielingen zijn wanneer er nieuwjaarsfeesten plaatsvinden. Dit aspect zal het komende voorjaar nadrukkelijk worden geëvalueerd. Daarbij zal dan ook een keus worden gemaakt of deze vorm van financiële ondersteuning zal worden gecontinueerd.

Maak gebruik van de subsidiemogelijkheid en lever uw aanvraag (uitsluitend schriftelijk!!) in!
Heeft u een leuk idee voor een oud- en nieuw gebeuren in uw dorp, dan kunt u een aanvraag voor een financiële bijdrage schriftelijk bij de gemeente Heerenveen indienen. Randvoorwaarde is in ieder geval dat het feest voor iedereen toegankelijk moet zijn. Verder moet in de aanvraag het volgende worden aangegeven: + Wie is verantwoordelijk voor de organisatie? Dit moet een plaatselijke vereniging zijn.
+ Beknopt aangeven welke activiteit wordt georganiseerd. + Waar zal het feest plaatsvinden? Het is niet mogelijk buiten iets te organiseren.

De gemeente Heerenveen zorgt er daarna voor dat de eventueel noodzakelijke APV-ontheffing wordt verleend. In de loop van december zal op deze voorlichtingspagina een overzicht van alle te organiseren oud en nieuw feesten worden gepubliceerd.

Uit het oogpunt van beheersbaarheid geldt het beleidsuitgangspunt dat per dorp slechts sprake kan zijn van één evenement/nieuwjaarsfeest. Aan de hand van het totaal aantal vragen wordt per dorp een subsidiebedrag bepaald. Daarbij is het inwonertal mede bepalend voor de hoogte van de bijdrage. Uiteraard is het aardig als vanuit alle dorpen een initiatief komt!

U kunt uw aanvraag indienen voor 1 december aanstaande via de post of via e-mail.

Gemeente Heerenveen
Afdeling Regie & Realisatie, t.a.v. dhr. N.J Zeldenthuis Postbus 15.000
8440 GA HEERENVEEN.
E-mail: n.j.zeldenthuis@heerenveen.nl