AutoRai

Kia, Microsoft en IITA openen Automotive IT-Center

(11/6/2008)
Kia Motors, computerfabrikant Microsoft en het Koreaanse Instituut voor informatietechnologieën (IITA) hebben een speciaal Automotive IT- Innovation Center (AIIC) geopend voor het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe IT-applicaties voor de automobielindustrie.

âDe samenwerking tussen Kia motors en Microsoft zal zorgen voor een groot synergie-effect dat resulteert in enorme mogelijkheden met betrekking tot onze sector,â licht Euisun Chung, President-directeur van de Kia Motors toe. âBovendien zal het IT-center, dat een samenwerkingsplatform vormt tussen overheid en bedrijven, een rolmodel vervullen voor andere industrieën.â
âMicrosoft en de Kia Motors delen dezelfde toekomstvisie als het gaat om informatietechnologieën. Hierbij gaat het om informatie, communicatie en entertainment in de auto,â verklaart Steve Ballmer, Directeur van Microsoft. âWe zijn erg verheugd over de mogelijkheden die dit nieuwe âAutomotive IT Innovation Centerâ creëert voor Microsoft, IITA en Kia Motors. Gezamenlijk kunnen we innovaties ontwikkelen die ervoor zorgen dat de tijd die de klant in de auto besteedt vele malen productiever en leuker wordt.â

Automotive IT Innovation Center (AIIC)
De opening van het AIIC-ontwikkelingscentrum borduurt voort op de overeenkomst die in mei werd gesloten tussen Microsoft en de Hyuandai-Kia Automotive Group om gezamenlijk auto-informatiesystemen te ontwikkelen.

Het AIIC ondersteunt hierbij de âResearch & Developmentâ-activiteiten van kleine en middelgrote IT-bedrijven in Korea. Kia Motors zorgt voor de faciliteiten en (test)autoâs, terwijl Microsoft de ontwikkeling van de software en de wereldwijde marktlancering voor zijn rekening zal nemen. Het IITA breidt ter ondersteuning de financiële middelen voor kleine en middelgrote IT-bedrijven uit. Het nieuwe IT-Center zal ieder jaar 20 ondernemingen voor een periode van drie jaar steunen, waarbij de meest veelbelovende kandidaten hulp krijgen om zich te ontwikkelen tot een wereldwijde speler in de IT-automobielsector.

De ontwikkelde AIIC-technologieën zullen vanaf de tweede helft van 2010 stapsgewijs worden toegepast in de autoâs van Kia. Het IT-center focust zich op zaken als telecommunicatie, navigatiesystemen, âtelematicsâ, âLocation Based Servicesâ en âHuman Machine Interfacesâ.

Kia Motors & Microsoft
Kia Motors en Microsoft hebben een langetermijn overeenkomst afgesloten voor het ontwikkelen van infotainment-systemen voor in de auto. De twee bedrijven hebben overeenstemming bereikt over het leveren van nieuwe en innovatieve oplossingen gebaseerd op het âMicrosoft Autoâ- softwareplatform. Hiermee worden technologieën van de toekomst binnenkort toegepast in de personenautoâs van Kia.

Het eerste product, een geheel nieuw spraakgestuurd infotainment-systeem voor meerdere mobiele toepassingen, wordt in 2010 gelanceerd op de Noord-Amerikaanse markt. Vervolgens zal het worden geïntroduceerd op de Aziatische en Europese markt, waarbij tevens multimedia- en navigatietoepassingen worden toegevoegd. Deze infotainment-systemen stellen bestuurders in staat om van hun muziek te genieten in verschillende digitale formats.

Ook kondigde Kia Motors aan zich afgelopen maand als hoofdsponsor aan de RoboChamps 2008, Microsoftâs virtuele robotcompetitie, te hebben verbonden. Hiermee stimuleert Kia professionals die zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van intelligente en onafhankelijke automotive-technologieën. Meer informatie over dit project is te vinden op www.robochamps.com.