Gemeente Hoorn


Gemeente Hoorn helpt starters op de woningmarkt

6 november 2008 - De gemeente Hoorn stelt opnieuw geld beschikbaar voor startersleningen. Door een tekort aan betaalbare woningen, hoge rentes en de kredietcrisis is het voor starters steeds moeilijker om een woning te kopen. Met de aanvullende starterslening hoopt de gemeente Hoorn starters een extra steuntje in de rug te geven.

Starters De aanvullende starterslening werd in 2003 geïntroduceerd. De regeling is bedoeld voor mensen die voor de eerste keer een woning willen kopen en dat niet helemaal zelf kunnen financieren. Dit zijn overwegend jongeren, maar ook oudere starters kunnen zich aanmelden. Sinds 2003 hebben al 125 inwoners van de gemeente Hoorn een woning gekocht met de starterslening.

Voorwaarden Om gebruik te kunnen maken van de startersregeling, moet de aanvrager ten minste 1 jaar ingeschreven staan in de gemeente Hoorn. Ook mensen die een woning huren kunnen gebruik maken van de regeling. Daarnaast moet de koopwoning in de gemeente Hoorn staan en mag de woning, niet duurder zijn dan 182.000,-, inclusief alle kosten.

Regeling De hoogte van de starterslening bedraagt maximaal 20 procent van de aanschafkosten (koopsom plus bijkomende kosten), met een maximum van 35.000,-. Naast de starterslening hebben de deelnemers een gewone hypotheek die via een hypotheekverstrekker kan worden aangevraagd. De eerste drie jaar hoeft geen rente of aflossing over dit bedrag te worden betaald. Na de periode van drie jaar wordt gekeken of de koper de normale rente en aflossing kan betalen. Is dit niet het geval, dan wordt de rentevrije en aflossingsvrije periode verlengd.

Informatie Voor meer informatie en voor het aanvragen van een starterslening kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de gemeente Hoorn, mevrouw M. Knip, tel 0229 252417, e-mail: m.knip@hoorn.nl.