Gemeente Moerdijk


04-11-2008: Bouw politiebureau Zevenbergen gaat niet door

De bouw van het politiebureau in Zevenbergen, dat gepland stond aan de Schansdijk, gaat niet door. Plaatsvervangend korpschef D. Schouten van de politie Midden en West Brabant heeft dit in een overleg meegedeeld aan burgemeester W. Denie van Moerdijk.

De korpsleiding heeft dit besluit genomen omdat de Nederlandse politie en dus ook het korps Midden en West Brabant wordt geconfronteerd met bezuinigingen. Door te bezuinigen op het gebied van materieel en gebouwen wordt voorkomen dat dit ten koste gaat van blauw op straat. De politie Midden en West Brabant hecht veel belang aan politiecapaciteit op straat, die direct ten dienste staat van de inwoners van de regio.

Voor beide partijen is het duidelijk dat een vast politieonderkomen in de gemeente Moerdijk niet van de baan is. In overleg tussen de gemeente en politie zal op korte termijn worden bekeken of het mogelijk is om de politiedienstverlening binnen het gemeentehuis te handhaven en zelfs uit te breiden. De gemeente hecht zeer aan de directe dienstverlening aan haar klanten.

De vrijgekomen locatie aan de Schansdijk zal worden meegenomen in de gebiedsontwikkelingsplannen van de gemeente Moerdijk.