Afkicken in private GGZ kliniek SolutionS Center

06/11/2008 15:12

SolutionS Center

Voorthuizen 6 november 2008 - Per 1 november is SolutionS Center in Voorthuizen een private GGZ kliniek. De toelating tot de Geestelijke Gezondheidszorg is een belangrijke stap voorwaarts. Cliënten krijgen de behandel- en verblijfkosten vergoed door de zorgverzekeraar.

De cliënten ondergaan een volledige behandeling inclusief verblijf in de luxe kliniek met als basis het Twelve Step Minnesota Model. Oprichter Don Schothorst: "Nu de kosten door de zorgverzekeraar worden vergoed, ligt juist dit effectieve behandeltraject voor veel meer mensen binnen handbereik." Solutions Center behandelt onder andere alcohol-, drugs-, seks-, medicijn-, game- en gokverslaving alsmede eetstoornissen.

De aandacht voor het fysieke en geestelijke welzijn van de cliënten staat centraal. Algemeen Directeur Mario de Wit: "Verslaving is een bio-, psycho-, sociale aandoening. De focus ligt primair bij de omkeer in levensstijl. Wij behandelen niet alleen verslaving als chronische ziekte maar kijken ook naar de cliënt als geheel. De eigen bijdrage van de cliënt bedraagt 5.000 euro voor een opname van 4 weken inclusief een nazorgtraject van 3 maanden. Afhankelijk van de polisvoorwaarden en vergoedingen kan een deel van de eigen bijdrage achteraf worden gerestitueerd."

Hoewel de kliniek sinds het begin van dit jaar operationeel is, vindt de officiële opening plaats op 3 december 2008. Aansluitend vindt een mini symposium plaats bij Conferentie Centrum Edda Huzid met nationaal bekende sprekers waaronder prof. dr. B. Smalhout, prof. dr. Dike van de Mheen en prof.dr. A. van der Geld, tevens presenteert het IVO (wetenschappelijk bureau voor verslavingsonderzoek) de onderzoeksresultaten van het behandelprogramma dat SolutionS Center aanbiedt.

Tijdens dit minisymposium worden deze spraakmakende onderzoeksresultaten in boekvorm uitgereikt.





http://www.solutions-center.nl