Barco


Barco gaat met AccessIT digitale cinema installeren in de Verenigde Staten en Canada

Sacramento, 6 november 2008 - Barco, wereldleider in digitale cinemaprojectie, kondigt met trots aan dat ze een leveringsovereenkomst heeft getekend met Access Integrated Technologies, Inc. (AccessIT) (NASDAQ: AIXD), leider op het vlak van digitale cinemaoplossingen. Volgens de bepalingen in de overeenkomst zou Barco tot 5.000 volledige digitale cinemasystemen kunnen leveren in de Verenigde Staten en Canada.

Na het succes van Fase 1, waarin Access IT meer dan 3700 schermen installeerde, begint het bedrijf nu aan Fase 2 van zijn digitale lancering, met Barco's leveringsovereenkomst voor maar liefst 5.000 units als katalysator. Naast de levering van de digitale cinemaprojectors zal Barco samenwerken met AccessIT om volledige, kant-en-klare digitale cinemaoplossingen te implementeren, waaronder digitale servers, bioscoopbeheersystemen en centrale netwerkserves.

"Barco is erg trots dat het werd gekozen als partner voor het installatieprogramma van Fase 2 van AccessIT", aldus Barco Vice President Digital Cinema, Wim Buyens. "We zien dit als een erkenning van Barco's voortreffelijke producten en diensten door een wereldleider inzake digitale cinema, en we kijken ernaar uit om een langdurige relatie op te bouwen met AccessIT en zijn bioscoopexploitanten."

"De buitengewone betrouwbaarheid en het gebruiksgemak van Barco projectors spelen een grote rol in de versterking van ons partnerschap met hen, omdat we samen een volledige digitale cinemaoplossing leveren voor de markt", zei Bud Mayo, voorzitter en CEO van AccessIT in zijn commentaar. "Deze overeenkomst laat ons toe snel van start te gaan met fase 2 van de installatie van Barco materiaal en nieuwe digitale cinemaschermen toe te voegen aan ons groeiend netwerk."

"We zijn erg blij dat AccessIT ervoor koos om samen met Barco in zee te gaan voor de volgende fase van de installatie van hun digitale cinema", zei Todd Hoddick, die aan het hoofd staat van Barco Digital Cinema in Noord-Amerika. "We zullen ervoor zorgen dat AccessIT en onze bioscoopexploitantpartners hun zaken optimaal kunnen laten draaien door een goed ontworpen geheel van projectors te bieden die gebruiksvriendelijk zijn en door een nooit geziene investering te doen in de opleiding en ondersteuning van onze klanten."

Barco ontwikkelde een modulair projectorplatform voor digitale cinema dat een kostenbesparende oplossing biedt die aan ieders wensen voldoet en geschikt is voor elk schermformaat. Om zijn snel groeiende huidige basis voor digitale cinema te ondersteunen, ging Barco van start met een Certified Service Parter programma om een wereldwijd ondersteuningsnetwerk in te voeren dat de beste lokale service en ondersteuning biedt.

Alle digitale cinemaprojectors van Barco zijn gebaseerd op de baanbrekende DLP Cinema® technologie van Texas Instruments, wat steeds opnieuw garant staat voor een perfecte filmreproductie, zodat bioscoopbezoekers kunnen genieten van een optimale filmervaring met helder beeld, goed contrast en levendige kleuren.

Over AccessIT
Access Integrated Technologies, Inc. (AccessIT) is de wereldleider inzake geïntegreerde oplossingen voor digitale cinema. Dankzij de baanbrekende genetwerkte digitale cinemadiensten van het bedrijf en zijn Library Management Server® en Theatre Command Center® software kunnen bioscopen in de Verenigde Staten nu meer dan negen miljoen Hollywood films digitaal vertonen. Met zijn satellietoperaties die dag en nacht doorgaan, levert AccessIT speelfilms, alternatieve contentreclame en voorvertoningentertainment via zijn dochtervennootschap UniqueScreen Media, waaronder live 2-D en 3-D evenementen via zijn CineLive® satellietnetwerk. Het bedrijf zorgt voor een stijgende kassaverkoop en werkt nieuwe manieren uit om nog meer inkomsten aan te trekken. Via zijn distributie-eenheid voor alternatieve content, The Bigger Picture, biedt AccessIT programmakanalen aan zoals Opera, Kidtoons, Faith Based, Concerts, Sports en Anime. Access Integrated Technologies® en AccessITTM zijn handelsmerken van Access Integrated Technologies, Inc.

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific.
Barco (NYSE Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3600 werknemers wereldwijd.
In 2007 realiseerde Barco een omzet van 747 miljoen euro.

© Copyright 2008 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com