Ingezonden persbericht


Time:14:17 (GMT+01:00)
Date:06 November 2008
Sender:ZETES INDUSTRIES

Volvo Cars kiest voor 3iV Crystal om de picking in de magazijn- en productieomgeving te optimaliseren

*2 projecten: 1 voice dedicated en 1 multimodale toepassing *140 gebruikers *Doelstelling: het aantal pickingfouten in de magazijn- en productieomgeving verminderenZetes, een toonaangevende Europese leverancier van oplossingen voor de automatische identificatie van goederen en personen, heeft een contract gesloten voor de installatie van zijn spraakoplossing 3iV Crystal met Volvo Car Corporation, de bekende Zweedse autobouwer.

3iV Crystal is de meest recente versie van Zetes' spraakoplossing en is geoptimaliseerd voor het gebruik van zowel voice dedicated toepassingen op specifieke apparatuur (waarbij gebruik wordt gemaakt van spraak als de enige interface), als multimodale toepassingen op generieke industriële handhelds (waarbij spraak naast andere gebruikersinterfaces wordt gebruikt om optimale resultaten te bereiken).Het contract met Volvo wordt uitgevoerd in samenwerking met Zetes' lokale partner IDNet en omvat twee verschillende projecten die geïmplementeerd zullen worden in de productie-eenheid in het Zweedse Göteborg. Het eerste project betreft een voice dedicated toepassing. Deze zal geïnstalleerd worden in het magazijn van Volvo om de orderpicking van reserveonderdelen voor Volvo-garages, verspreid over Europa, te optimaliseren. Zetes is verantwoordelijk voor het projectbeheer en zorgt voor de integratie van de oplossing in Volvo's magazijnbeheersysteem. IDNet zal 110 spraakgestuurde terminals leveren.Het tweede project wordt geïmplementeerd in de productieomgeving. De productie van vitale onderdelen zoals motoren en carrosserieonderdelen gebeurt immers hoofdzakelijk in Zweden. Hier heeft Volvo gekozen voor een multimodale of spraakondersteunende toepassing. Voice zal als gebruikersinterface worden gebruikt voor het picken van onderdelen die nodig zijn in de assemblagelijn en kan dankzij 3iV Crystal gecombineerd worden met het scannen van barcodes. Hierdoor kan de operator-ID gemakkelijk ingevoerd worden en, via de gebruikersschermen, eenvoudig informatie verkregen worden over de opgepikte producten. Voor dit tweede project zal IDNet 30 gebruikersterminals leveren. De voornaamste redenen om te kiezen voor Zetes en 3iV Crystal waren enerzijds dat Zetes hardwareonafhankelijk kan werken en anderzijds dat de toepassing voorziet in een krachtige interfacestructuur. De spraaktoepassing zal Volvo helpen het aantal fouten met betrekking tot het orderpickingproces van het magazijn en de assemblagelijn te verminderen en aldus kosten te besparen. Alain Wirtz, CEO van Zetes, licht het belang van deze samenwerking toe: "Deze belangrijke projecten bij Volvo Car Corporation tonen perfect aan welke voordelen een onderneming kan halen uit 3iV Crystal, door spraakgestuurde toepassingen te combineren met spraakondersteunende en multimodale toepassingen. Ze laten ook duidelijk zien dat de keuze tussen spraaktoepassingen en multimodale toepassingen sterk afhangt van de projectvereisten. 3iV Crystal geeft Volvo dus beslist meer keuze. We zijn zeer verheugd dat we Volvo Car Corporation tot onze klanten mogen rekenen en we kijken uit naar een succesvolle samenwerking."

----Voor alle verdere informatie:Zetes Corp PR - Sarah Dheedene - T +32 (0)2 728 37 48- E: sarah.dheedene@zetes.comIllustraties:http://www.newsenginepr.com/documents/zetes.xmlOver ZetesZETES INDUSTRIES (Euronext Brussel: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen (Goods ID en People ID). Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Ivoorkust, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 700 (fulltime) werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2007 bedroeg 177 miljoen euro. www.zetes.com.