Gemeente Den Haag

Roze Zaterdag Den Haag week vervroegd

De Roze Zaterdag, die in 2009 in Den Haag wordt georganiseerd, vindt plaats op 20 juni in plaats van 27 juni. Ook de aan de Roze Zaterdag voorafgaande Roze Week schuift een week naar voren op.

Van 15 tot en met 20 juni kleurt Den Haag roze. Met de Roze Zaterdag en de daaraan voorafgaande Roze Week wil de Haagse homobeweging een bijdrage leveren aan de emancipatie van alle homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders. De activiteiten zijn voor een breed publiek toegankelijk, en hebben als doel de sociale acceptatie en de zichtbaarheid van homoseksualiteit te bevorderen.

Onderdeel The Hague Festivals
De Roze week en Roze Zaterdag maken deel uit van The Hague Festivals, de Haagse festivalperiode die komend jaar loopt van 12 tot 28 juni. Tijdens The Hague Festivals staat Den Haag bol van de activiteiten, van Festival Classique tot Parkpop en van de Nederlandse Veteranendag tot de Haagse Shopping Night.

Den Haag pakt ook met de Roze Zaterdag flink uit. Op verschillende locaties op en rond het Lange Voorhout en de Hofvijver vinden activiteiten plaats. Omdat op 27 juni op dezelfde locaties de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag plaatsvindt, is in overleg met de betrokken organisaties besloten om Roze Zaterdag een week te vervroegen naar 20 juni.

Den Haag is erg verheugd over alle plannen rond Roze Zaterdag en de Roze Week. Zaterdag 20 juni wordt een mooi roze feest, aldus Frits Huffnagel, wethouder citymarketing.