Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 06-11-2008

Politie op zoek naar toedracht ongeval, 70-jarige vrouw zwaar gewond

KAATSHEUVEL: Gisteravond is op de Amerikastraat een 70-jarige vrouw uit Kaatsheuvel zwaar gewond geraakt. Ze is kennelijk met haar fiets ten val gekomen. Het slachtoffer werd met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft vanwege haar toestand nog niet met het slachtoffer kunnen spreken. Het is dan ook nog een raadsel wat er precies is gebeurd. Getuigen worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

De hulpdiensten kregen omstreeks 22.05 uur melding van een ongeval op de Amerikastraat. Een 31-jarige vrouw uit Waalwijk had gebeld nadat zij het slachtoffer op het wegdek aangetroffen. Naast haar lag haar fiets. Het betreft een zwarte fiets met een rieten mand.

Het slachtoffer was niet aanspreekbaar en reageerde nergens op. Zij is met hoofdletsel vervoerd naar het Twee Stedenziekenhuis in Tilburg. Haar situaties is zorgelijk. Voor de politie is het onduidelijk wat er gebeurd is. Er kan sprake zijn van een eenzijdig ongeval, een
aanrijding met doorrijding maar ook een beroving wordt niet
uitgesloten.

Verwarde man aangehouden

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur op de parkeerplaats Galgeveld langs de rijksweg A-27 een 37-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden die zich niet kon legitimeren. De
arrestatie volgde na een melding van een passant die gezien had dat de verdachte aan 'het flippen' was. Hij kroop over de grond daarbij luid schreeuwend.

De man was verward. Hij was kennelijk met een vriendin daar met hun auto gestopt. Zijn rijbewijs dat hij niet bij zich had, moest worden ingevorderd. Agenten hebben hem echter niet zien rijden. Hij heeft daarvoor dan ook geen bekeuring gekregen.

Twee jongens uit Rijen aangehouden na mishandeling in Dongen

DONGEN: De politie heeft gisteravond twee 16-jarige jongens uit Rijen aangehouden die verdacht worden van het mishandelen van een 18-jarige jongeman uit Dongen. Het incident had plaats gevonden op de Middellaan rond 20.30 uur. Door een van de daders was met een kettingslot op het hoofd van het slachtoffer geslagen.

De politie kwam de verdachten door diverse verklaringen al snel op het spoor. Zij meldden zich aan het politiebureau waarna zij zijn
aangehouden. Volgens een van de verdachten was de ruzie ontstaan omdat het slachtoffer hem een scooter had verkocht waar hij al veel
reparatiekosten aan had gehad. Zij hadden daarover ruzie gekregen die gisteravond escaleerde. Hij had het slachtoffer met gebalde vuisten in het gezicht geslagen. Zijn vriend had ook een duit in het zakje gedaan door met de zware ketting, die gebruikt wordt om de scooter mee op slot te zetten, op het hoofd van het slachtoffer te slaan.

Van het slachtoffer wordt vanmiddag een aangifte opgenomen. Hij is gisteravond aan zijn letsel behandeld in het Amphiaziekenhuis. In Breda. Hij heeft een hersenschudding en een blauw oog opgelopen. Verder moesten er in het ziekenhuis 3 hoofdwonden met 20 hechtingen dicht gemaakt worden.

Beide verdachten werden in verzekering gesteld. De verdachte die met de ketting geslagen heeft zit nog vast. De andere verdachte is vanmiddag na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Politie op zoek naar woninginbrekers

WAALWIJK: Gisteravond is omstreeks 20.45 uur ingebroken in een woning aan de Tweede Zeine. De politie arresteerde op de Woeringenlaan twee 18-jarige Waalwijkers. Zij bleken echter niets met deze inbraak te maken te hebben en zijn daarop direct weer vrijgelaten.

De 22-jarige bewoonster sprak op de Paul Krugerstraat voorbijrijdende agenten aan en vertelde hen dat er net bij haar, door een bovenlicht open te maken, was ingebroken. Zij was nog achter de daders aangerend maar hen kwijt geraakt. Op basis van de door haar gegeven
signalementen arresteerde de politie vervolgens twee mannen die echter niets met de zaak te maken bleken te hebben.

Het slachtoffer verklaarde verder dat zij omstreeks 21.25 uur was thuis gekomen. Ze maakte de voordeur open en zag al direct dat haar GSM telefoon en laptop weg was. Ze liep weer naar buiten en zag nog net twee knapen wegrennen.

Winkeldievegge aangehouden

WAALWIJK: Gistermiddag is een 56-jarige vrouw uit Tiel op het
winkelcentrum de Els betrapt op winkeldiefstal. Ze had in een snoep en koekjeswinkel voor 34 euro aan voedingsmiddelen gestolen. Ze heeft een boete van 175 euro gekregen. De vrouw werd betrapt in een
geschenkenwinkel. Echter ze was daar de kassa nog niet gepasseerd. Bij de controle bleek dat zij in een andere winkel ook had toegeslagen.

DONGEN: In een supermarkt op het Looiersplein werd een 49-jarige vrouw uit Dongen betrapt op winkeldiefstal. Ze had diverse levensmiddelen met een waarde van 15 euro gestolen. Ze heeft een boete van 150 euro gekregen.

Verkeerscontrole in Sprang-Capelle en Waspik

SPRANG-CAPELLE / WASPIK: De politie heeft woensdagavond op drie locaties in Sprang-Capelle (Hogevaart, Heistraat en Raadhuisplein) en het Dorpsplein in Waspik. Er zijn 18 bekeuringen uitgedeeld.

In totaal werden de volgende bekeuringen uitgeschreven:

5 x proces-verbaal voor snelheid

2 x niet hands free bellen

4 x geen bescheiden bij hebben (rijbewijs/kentekenbewijs)

6 x niet dragen autogordel

Verder werd er bij 57 bestuurders een blaastest afgenomen. Een 29-jarige Waalwijker werd op het Raadhuisplein met zijn auto aan de kant gezet. Hij blies 220 ugl.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-11-2008 15:15 | © Regio Midden en West Brabant |