Gemeente Helmond


Gemeente Laarbeek sluit aan bij Werkplein

De gemeente Laarbeek ligt goed op koers om op 1 januari a.s. aan te sluiten bij het Werkplein Regio Helmond.

Op dinsdag 4 november jl. heeft het college van B&W van Laarbeek ingestemd met diverse documenten die aansturen op aansluiting bij Werkplein Regio Helmond op 1 januari 2009. De gemeenteraad van Laarbeek heeft op 5 juni jl. groen licht gegeven om samen te gaan werken met de gemeente Helmond.

Samenwerkingsovereenkomst
Om ervoor te zorgen dat de samenwerking tussen de gemeenten Laarbeek en Helmond per 1 januari a.s. een feit is, moet veel werk verzet worden. De samenwerkingsovereenkomst en andere formele documenten zijn door de colleges van Laarbeek en Helmond onlangs akkoord bevonden. De gemeenteraden van Laarbeek en Helmond moeten op 11, respectievelijk 2 december 2008 formeel nog instemmen met de samenwerkingsovereenkomst. De Laarbeekse cliënten waarvoor de aansluiting bij Werkplein gevolgen heeft, zijn schriftelijk geïnformeerd.

Overgang goed laten verlopen
Laarbeek is van plan om de uitvoering van de Wet werk en bijstand uit te besteden aan de gemeente Helmond. Dit houdt in dat onder andere alle contacten met cliënten, betalingen en heronderzoeken vanuit het Werkplein geregeld gaan worden. Wethouder J. Briels is blij met de samenwerking: We hebben in de gemeente Helmond een goede partner gevonden en zien de samenwerking vol vertrouwen tegemoet. Werkplein heeft alle krachten gebundeld onder één dak om mensen snel en goed van dienst te zijn. Er is hard gewerkt en alles wijst erop dat we 1 januari gaan halen. Nu is het zaak om de overgang naar het Werkplein voor onze cliënten zo goed mogelijk te laten verlopen.

Regionale samenwerking
De gemeente Helmond, het CWI en UWV werken samen met uitzendbureaus, reïntegratiebedrijven en kennisinstituten in een bedrijfsverzamelgebouw voor werk en inkomen. Het bijzondere van deze samenwerking is dat binnen één gebouw diverse organisaties zijn ondergebracht om cliënten beter en sneller aan het werk te helpen. Het gaat om onder andere inschrijven en bemiddeling, (re)integratie, uitvoering van de Werkloosheidswet, Wet werk en bijstand en begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap.
Ook wethouder S. Yeyden is verheugd over de samenwerking: Het doel van het Werkplein is om op regionaal niveau tot samenwerking te komen. Tot mijn vreugde zoekt ook de gemeente Laarbeek de samenwerking met ons. Graag benadruk ik dat ook voor andere gemeenten in de regio de deuren van het Werkplein open staan.De gemeente Asten is vanaf april dit jaar aangesloten bij Werkplein".