Officiële nachtpremiere expansie 'World of Warcraft' game in Rotterdam

06/11/2008 15:31

Blammo Events

Vele honderden, veelal verklede fans van het meest populaire en spraakmakende computerspel ter wereld, World of Warcraft, zullen het centrum van Rotterdam in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 november overstromen. Reden: de virtuele wereld van Azeroth waar dagelijks meer dan 11 miljoen mensen rondlopen, wordt om 0.01 uur dankzij de expansie 'Wrath of the Lich King' uitgebreid met een nieuw gedeelte: Northrend.

Om dit heugelijke feit te vieren heeft de Amerikaanse developer Blizzard naast Londen, Madrid, Parijs en Berlijn, Rotterdam aangewezen als stad waar een officiële nachtlancering plaatsvindt. Plaats van handeling is het Binnenwegplein voor het filiaal van de Media Markt. Daar verzamelen zich woensdagavond vanaf 22.00 uur honderden fans om eerst te genieten van een spectaculaire World of Warcraft show om daarna vanaf 0.01 uur als allereerste de game in handen te krijgen. Hoofdgast bij deze festiviteiten is één van de makers van World of Warcraft, Senior Producer Alex Mayberry. De Amerikaan zal op het plein vertellen over het ontwikkelingsproces van Wrath of the Lich King en exemplaren signeren.

De release van World of Warcraft: Wrath of the Lich King belooft de snelst verkopende game-release ooit te gaan worden. Het record staat nu nog op naam van voorganger World of Warcraft: The Burning Crusade, waarvan in januari 2007 binnen 24 uur ruim 2.4 miljoen exemplaren verkocht werden. Sinds die tijd zijn er echter enkele miljoenen abonnees bij gekomen (de Massive Multiplayer Only Role Playing Game kan alleen online gespeeld worden met een abonnement). En allemaal wachten ze op deze nieuwe expansie die hen ondermeer in staat stelt om met hun karakter level 80 te bereiken.

Media is van harte welkom om het fenomeen 'World of Warcraft' van dichtbij mee te maken. Op 12 november kunt u zien en ervaren waarom miljoenen mensen wereldwijd deze game dagelijks spelen. Hier voelt u de passie van de fans die zo aan het spel verknocht zijn dat ze verkleed als personage uit het spel naar de nachtlanceringen van Blizzard gaan.

Meer informatie over World of Warcraft: Wrath of the Lich King kunt u vinden op de officiële website www.wow-europe.com/wrath/.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.wow-europe.com/wrath/

www.blammo.nl