Gemeente Overbetuwe


Toegang Prinsenhof Elst beperkt

Â

Bij het speelveld op de Prinsenhof in Elst is âtijdelijk en bij wijze van proef- een âverboden toegangâ bordje geplaatst. Tussen tien uur âs avonds en acht uur âs ochtends is het speelveld daarmee gesloten voor iedereen. Diegenen die het speelveld toch betreden tussen die uren, lopen het risico dat ze daarvoor een boete krijgen.

Â

Waarom een âverboden toegangâ bordje?

Speelvelden trekken kinderen en jongeren aan, die daar spelen en elkaar ontmoeten. In een aantal gevallen geeft dat overlast, zoals geluidsoverlast en vandalisme. Aanleiding voor deze proef zijn herhaalde verzoeken van omwonenden van speelvelden en van politie om extra handvatten voor het aanpakken van overlast. Met een beperking van de openstelling van het speelveld proberen gemeente en politie de overlast aan te pakken. Het âverboden toegangâbord geeft omwonenden en handhavers een steun in de rug als zij jongeren aanspreken op hun gedrag.

Â

Gezamenlijke aanpak

Politie, jongerenwerk en gemeente werken nauw samen in de aanpak van jongerenoverlast. In dat kader past ook deze proef. Onderzocht wordt of het plaatsen van een âverboden toegangâ bordje een effectief middel is om jongerenoverlast in te dammen. De politie zal dan ook extra toezien op controle en handhaving van het verbod. Mogelijk worden bij andere speelvelden in de gemeente ook dergelijke proefbordjes geplaatst.

Â

Meer regels?

Gemeente Overbetuwe streeft naar openheid en duidelijkheid in regelgeving en beleid. Méér regels vastleggen past niet in dat streven. Het plaatsen van (proef)bordjes bij speelvelden is een âeventueel- middel voor het aanpakken van jongerenoverlast en gebeurt daarom alleen op die plekken waarvan politie, gemeente en jongerenwerk de noodzaak daartoe zien. Â