Datum: 6 november 2008

Voorhout Hennepkwekerij op zolder aangetroffen De politie heeft donderdagmorgen 6 november, na verkregen informatie, een hennepkwekerij in een woning aan de Baarslaan aangetroffen. De bewoner is aangehouden en verhoord over de kwekerij. Op de zolderverdieping werden 220 hennepplanten aangetroffen. De apparatuur van de kwekerij en de planten zijn weggehaald en vernietigd. Volgens de bewoner had hij de kwekerij in juni dit jaar opgezet. Ook bleek dat hij de stroom illegaal had afgetapt. Het energiebedrijf zal aangifte doen. Tegen de bewoner wordt proces verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerijen; Tip de politie! De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven en dus ook de maatschappij veel geld, zij zijn daarom ook getergd om hennepkwekerijen op te doeken.

Leiden Aankondiging alcoholcontrole Het RVHT (Regionaal Verkeershandhavingsteam) zal aankomende vrijdagavond 7 november een alcoholcontrole houden in Leiden.

Controles gericht op veiligheid De politie controleert regelmatig weggebruikers op het gebruik van alcoholische dranken. Een paar glazen alcohol verhoogt het ongevallenrisico al met 50%. De politie raadt aan om een BOB aan te wijzen als de auto het enige mogelijke vervoersmiddel is. Nog beter is om met het openbaar vervoer te reizen of een taxi te nemen.

Leiden Politie ontdekt hennepkwekerij in woning De politie heeft donderdagmorgen 6 november op een zolder van een woning aan de Munnikenstraat een kleine hennepkwekerij ontdekt. Er groeiden vijfentwintig hennepplanten onder het licht van assimilatielampen. De stroom werd illegaal afgetapt. Van deze diefstal doet NUON aangifte. Verder werd er nog (illegaal)vuurwerk gevonden van in totaal 163 stuks. Het gaat daarbij om knalvuurwerk, siervuurwerk, strijkers en grondbloemen. Het vuurwerk is door de politie in beslag genomen. De 30 jarige bewoner werd door de politie aangehouden. Hij wordt verhoord. De politie deed de ontdekking na informatie dat daar hennep werd geteeld.

Voorschoten Ruzie in het verkeer Een 46 jarige Voorschotenaar is woensdag 5 november om 16.00 uur op de Oranjeboomstraat door een nog onbekende fietser geschopt. Volgens de fietser had de Voorschotenaar die op een bromscooter hem kort daarvoor afgesneden. De fietser die opvallende werkkleding droeg schopte eerst de bromscooter omver en trapte daarna tegen een been van de Voorschotenaar. De Voorschotenaar is hierna overgestoken echter de andere liep hem achterna en maakte slaande bewegingen. De Voorschotenaar wist deze met zijn valhelm af te weren en heeft bij een woning aangebeld. De fietser is vervolgens weggereden in de richting van de Zwaluwweg.

--- einde berichten ---