PvdA Rotterdam


PvdA: Urban Podium moet er nu snel komen!

Do 6 Nov 2008 - Redactie
PvdA: Urban Podium moet er nu snel komen!

De PvdA wil dat het Urban Podium er nu snel gaat komen. Gisteren pleitte PvdA-raadslid Duco Hoogland in de commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur er voor nu snel stappen te ondernemen die dat mogelijk moeten maken. Voor de PvdA betekent dat niet alleen dat er nu een keuze gemaakt moet worden voor de plek van het podium, maar ook dat de stichting die verantwoordelijk wordt voor de programmering, exploitatie en talentonwikkeling snel met haar werk begint.

De Maassilo als plek voor het Urban Podium heeft een aantal belangrijke voordelen. De belangrijkste daarvan is dat het gebouw geschikt is om op één locatie zowel oefenruimtes als een podium te hebben en daarnaast ruimte genoeg biedt voor bijvoorbeeld exposities of modeshows. Raadslid Jacqueline de Jong: Juist die bundeling van mogelijkheden biedt de ruimte voor samenwerking en versmelting tussen de verschillende disciplines van de urban cultuur.

Nadelen aan de Maassilo zijn er ook. De oorspronkelijke wens was een kleinschalig podium en daarvoor is de Maassilo te groot. Daarnaast zijn andere poppodia bang voor oneerlijke concurrentie. Duco Hoogland: Wethouder Grashoff heeft de angst voor concurrentie grotendeels ondervangen door aanpassingen in het voorstel. Blijft over dat zelfs de kleinste zaal van de Maassilo eigenlijk te groot is. Dat vinden wij ook, maar het gaat ons te ver om daarom het gehele plan naar de prullenbak te verwijzen en Rotterdamse jongeren nog langer te laten wachten op een plek waar ze hun ding kunnen doen.

Vandaag wordt het voorstel voor het Urban Podium behandeld in de Raad. Duco Hoogland: We zullen een aantal kanttekeningen plaatsen, maar het voorstel van de wethouder steunen. Het voldoet voor 90% aan onze wensen en we moeten zo realistisch zijn dat in de praktijk 100% niet altijd mogelijk is. Er wordt al tien jaar gesproken, nu is het de tijd om knopen door te hakken!