FA2 uit Tilburg wint MOVISIE Diversiteitsprijs 2008

06/11/2008 16:00

MOVISIE

'FA2 daagt jongeren uit om zelf oplossingen aan te dragen voor problemen waar zij tegenaan lopen.' Daarnaast roemt de jury FA2 (spreek uit: fatoe) om de 'humor' die de boventoon voert. Vanmiddag neemt FA2 in Utrecht de Diversiteitsprijs 2008 in ontvangst. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een project dat invulling geeft aan diversiteit op lokaal niveau. Dit jaar was het thema 'Jong zijn in Nederland kent vele gezichten'.

Winnaar

Het project FA2 van de Twern uit Tilburg is ontstaan uit en succesvolle rap-musical van en door de wijk die de jongerenparticipatie moest vergroten. Tijdens het maken van deze rap-musical verzonnen jongeren zelf een oplossing voor hun problemen in de wijk. Na afloop van het project wilden de jongeren ermee verder. Zo ontstond FA2: een project waarin jongeren samen rap-, zang- en danssketches maken over maatschappelijke thema's. De jongeren treden op in theaters in Tilburg en daarbuiten. Daarnaast worden de sketches uitgezonden via internet. FA2 geeft de jongeren de kans om voorlichting te geven aan andere jongeren. Hun sketches laten op humoristische wijze zien hoe het wél moet.

Diversiteitsprijs

Voor het tweede jaar op rij bekroont de MOVISIE Diversiteitsprijs een project dat invulling geeft aan diversiteit op lokaal niveau. Dit jaar zijn naast de winnaar twee andere projecten genomineerd:


- Theaterbattle van stichting Theaterbattle uit Bovenkarspel;


- ART2B (included) van het buurthuis Princensluis uit Haarlem.

De Diversiteitsprijs is bedoeld voor projecten die diversiteit in brede zin ondersteunen denk aan: etniciteit, sekse, leeftijd, sociale klasse, gezondheid of seksuele voorkeur. Doel van de Diversiteitsprijs is het verzamelen van good practices die de meerwaarde en kracht van diversiteit zichtbaar maken. Dit jaar is de prijs georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Jeugdinstituut / NJi en het Europese subsidieprogamma Youth in Action.

Jury

De jury van de Diversiteitsprijs 2008 bestaat uit:


- Marije Beens, afdelingshoofd ministerie OCW, Directie Emancipatie


- Simone Kortbeek, directeur MOVISIE


- Ellen Meijer, hoofd NJi Internationaal


- Margit van der Steen, directeur onderzoeksbureau AETAS, gender en leeftijdsvraagstukken


- Cees van Eijck, wethouder welzijn, cultuur en integratie, gemeente Utrecht


- Ronald May, manager interculturalisatie Altrecht ggz


- Leroy Reuter, vertegenwoordiger Homojongerenplatform en voorzitter homojongerenvereniging Apollo in Rotterdam





http://www.movisie.nl