Ministerie van Defensie

06-11-2008 15:46

DE VRIES BEZOEKT SYMPOSIUM âVEILIGHEID BEDRIJVENâ

Staatssecretaris Jack de Vries bracht vandaag een bezoek aan een symposium van de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid. Thema is âVeiligheid bedrijvenâ. Bedrijven en overheid deelden ervaringen en deden ideeën op.

De Vries:â Het thema van vandaag âVeiligheid bedrijvenâ geeft goed weer wat Defensie en het bedrijfsleven bindt. Veiligheid is het belangrijkste product van Defensie. De krijgsmacht is dagelijks bezig met veiligheid, of zo u wilt het bedrijven van veiligheid, in binnen- en buitenland. Bij het bedrijven van veiligheid komen risicoâs op ons pad. De missie in Uruzgan bewijst helaas regelmatig op tragische wijze dat die risicoâs reëel zijn.â

Defensie Industrie Strategie
Een jaar geleden is de Defensie Industrie Strategie opgesteld door de ministeries van Economische zaken en Defensie. Een belangrijk doel is om de concurrentiekracht van Nederlandse bedrijven te versterken. Daarbij is het vanzelfsprekend van belang dat de behoeften van Defensie voorop staan.

Een concrete maatregel die hieruit voorvloeit is de benoeming van een Nederlandse functionaris bij de NAVO. Deze houdt zijn ogen en ogen goed open en trekt op tijd aan de bel als er een project wordt opgezet dat kansen biedt voor de Nederlandse industrie.

Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid

Vries bij bezoek aan NIVD
Om deze publicatie te raadplegen heeft u het programma Acrobat Reader nodig, dat u gratis kunt downloaden