Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 4 november 2008

Voorstellen aan de gemeenteraad

Grondnota 2008
Het college stelt de raad voor om in te stemmen met de Grondnota 2008. De grondnota geeft inzicht in de ontwikkelingen met betrekking tot grondexploitatie en vermogenspositie.
Een vast onderdeel van de grondnota is een voorstel om de grondprijzen voor een volgend kalenderjaar vast te stellen. Dit jaar zijn de grondprijzen per 1 januari 2009 voor woningbouw al eerder vastgesteld door de gemeenteraad, namelijk op 25 september. Dat is voornamelijk gebeurd om een vraag vanuit startersinitiatieven te kunnen beantwoorden. Die wilden namelijk zo snel mogelijk weten met welke grondprijzen zij rekening dienen te houden. Over de prijs voor bedrijfsgrond is in september nog geen besluit genomen. Daarom stelt het college nu voor de grondprijs in het Bedrijventerrein De Mierbeek per 1 januari 2009 vast te stellen op EUR 125,00 per m2 exclusief BTW.

Verkeerskundige komgrenzen Esbeek
In Esbeek is - voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Esbeek - een aansluiting gerealiseerd van de Notelweg op de Esbeekseweg. Op deze locatie is nu niet vastgelegd wat de verkeerskundige komgrens is. Omdat de ligging van de grens van de bebouwde kom direct van invloed is op de maximumsnelheid op deze weg, stelt het college de raad voor de verkeerskundige komgrenzen van Esbeek vast te stellen en deze grens te realiseren in de Notelstraat direct na de kruising Esbeekseweg/Notelstraat.

Voorbereidingsbesluit fietspad Haghorst - Moergestel Het college wil de planologische procedure opstarten die nodig is om de aanleg van een fietspad van Haghorst naar Moergestel mogelijk te maken. Het college stelt de raad voor om hiervoor een voorbereidingsbesluit te nemen.