Friesland Bank en Adecco koesteren hun flexwerkers

06/11/2008 16:27

Adecco

6 november 2008

Friesland Bank en Adecco koesteren hun flexwerkers

Tijdelijke medewerkers bij Friesland Bank krijgen de gelegenheid om zich door training en opleiding te bekwamen in het bankvak. Adecco, specialist in flexwerk, treft de vereiste voorbereidingen en betaalt het opleidingstraject. Friesland Bank zelf zorgt voor coaching op de werkplek. Het initiatief richt zich in eerste instantie op tijdelijke krachten die actief zijn op het Leeuwarder hoofdkantoor. Het gaat om een erkende maatopleiding Bank- en Verzekeringswezen.

Het initiatief om niet alleen vaste medewerkers maar ook tijdelijke krachten concrete (bij)scholingskansen te bieden, komt van de afdeling Opleidingen bij Friesland Bank, onderdeel van HRM. Veel flexkrachten werken langere tijd bij de bank en zijn onmisbaar voor de continuïteit van diverse operationele processen. Gezien de dynamiek van de financiële markten waarop de succesvolle relatiebank actief is, is de inzet van tijdelijk talent een structureel onderdeel van het HR-beleid. Het idee om 'meer te doen' voor en met tijdelijke medewerkers is ingegeven door de wenselijkheid van maximale binding en betrokkenheid. Daarnaast is de bank van 'willen is kunnen' (25 kantoren in Friesland, 7 in de rest van Nederland) ervan overtuigd dat kwalitatieve dienstverlening begint bij de kwaliteiten van je mensen.

Werkervaring telt mee

Afgelopen zomer heeft Friesland Bank haar opleidingswensen neergelegd bij haar vaste flexadviseur Adecco. Het team van Adecco Leeuwarden heeft direct gereageerd. Als grootste HR-leverancier ter wereld (6.700 vestigingen, waarvan 200 in Nederland) voert Adecco een even ambitieus als veelzijdig opleidingsprogramma voor flexwerkers, genaamd Adecco Career Up. Dit programma richt zich op individuele loopbaanontwikkeling, op knelpunten in arbeidsmarktsegmenten en op specifieke training- en opleidingsbehoeften bij opdrachtgevers. Adecco Career Up heeft eigen opleidingsbudgetten beschikbaar. In de uitvoering werkt Adecco samen met erkende onderwijsinstituten (onder meer ROC's) en ligt de nadruk op combinaties van werken en leren.

Ook het initiatief bij Friesland Bank is zo'n combinatie. Het gaat om een BBL-traject (Beroepsbegeleidend Leren). In de voorbereidende fase test Adecco kandidaten op reeds verworven kennis en ervaring. Dit gebeurt met behulp van de quick- en competentiescan Ervaringscertificaat EVC. Geschikte kandidaten kunnen vervolgens de gebruikelijke procedures doorlopen om hun ervaringscertificaat te verwerven. Met dit waardevolle document op zak kan iedere deelnemer op zijn eigen niveau in het leertraject Bank- en Verzekeringswezen instappen, een opleiding op mbo-niveau. Het werk bij Friesland Bank en de praktijksupport vinden gewoon doorgang.

Maximaal profijt voor iedereen

Friesland Bank en Adecco verwachten dat dit eerste opleidingsinitiatief nog maar het begin is. Beide organisaties zijn ervan doordrongen dat talentvolle medewerkers het verschil maken en dus maximale support verdienen om zich blijvend te verbeteren. Dit geldt voor vast personeel en in even sterke mate voor flexwerkers. Medewerkers zelf vergroten hiermee hun loopbaanperspectieven. Organisaties vergroten de kwaliteit van hun arbeidspotentieel en zorgen voor binding van talent. Doordat de opleiding bij Friesland Bank landelijk erkend is, hebben de deelnemers er later, eventueel bij andere werkgevers, ook maximaal profijt van, al dan niet via Adecco. Uiteraard hoopt ook Adecco gemotiveerde krachten op deze manier langere tijd aan zich te 'verplichten', want gemotiveerd talent is meer dan welkom bij de innovatieve HR-dienstverlener.

Over Adecco

Adecco is wereldmarktleider in HR-services. Vanuit 6.700 vestigingen in 70 landen zetten ruim

35.000 medewerkers zich in voor de missie van de organisatie: better work, better life.

Dagelijks zijn wereldwijd meer dan 700.000 mensen binnen diverse arbeidsvormen actief

namens Adecco, waaronder veel specialistische professionals (Adecco Associates). Adecco

besteedt veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling, training en opleiding van kandidaten.





http://www.adecco.nl/