AutoRai

Succesvolle Nissan Qashqai nu volop leverbaar

(11/6/2008)
Nederland krijgt extra exemplaren van de populaire Nissan QASHQAI toegezegd. De opgelopen levertijden door de grote vraag naar de aantrekkelijke crossover zijn daardoor aanzienlijk verkort. Enthousiaste kopers kunnen hun nieuwe QASHQAI of QASHQAI +2 binnen enkele maanden al in ontvangst nemen.

Met ruim 13.000 verkochte exemplaren in Nederland, sinds de aanvang van de verkoop in maart 2007, is de QASHQAI een enorm succes. De auto is tweede in het C-segment (hatchbacks) voor particuliere klanten en bezet de vierde plaats in het totale C-segment (hatchbacks).

Om aan de massale vraag te voldoen, riep Nissan een extra shift in de fabriek in het Engelse Sunderland in het leven. Goed nieuws voor de Nederlandse consument is dat per direct een groter deel van de productie van de Nissan QASHQAI en de zevenzitter QASHQAI +2 voor Nederland bestemd is.

De QASHQAI is er al voor 22.500 euro. Het betreft dan de Visia-uitvoering met 1,6-litermotor van 115 pk. Tot de uitgebreide standaarduitrusting behoren onder meer zes airbags, handbediende airconditioning, een radio/cd-speler, stalen 16-inchwielen, Bluetooth en een mp3-aansluiting. Andere beschikbare motoren zijn de 2.0 benzine, de 1.5 dCi en de 2.0 dCi. De 2,0-litermotoren zijn bovendien leverbaar in combinatie met Nissans befaamde ALL MODE 4x4-systeem.

Nieuw in de showroom van de Nissan-dealer is de QASHQAI +2, een familiecrossover die dankzij een grotere wielbasis en langere carrosserie aanzienlijk ruimer is. Het interieur biedt genoeg plaats voor een derde zitrij, waardoor zeven personen in de auto kunnen plaatsnemen. De prijslijst start bij 30.150 euro voor de QASHQAI +2 2.0 benzine Optima, die standaard voorzien is van dakrails en een panoramisch dak. In het voorjaar van 2009 start Nissan met de levering van de 1.6 benzine en 1.5 dCi in de QASHQAI +2. Tot die tijd is er keus uit de 2.0 benzine en de 2.0 dCi, al dan niet in combinatie met het ALL MODE 4x4-systeem.