College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

6 november 2008 - Koninklijke onderscheiding voor Pim van der Giesen

Dr. Pim van der Giesen heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn vele verdiensten op het gebied van (Europese) regelgeving rond geneesmiddelen. Hij is benoemd tot `Officier in de Orde van Oranje-Nassau'. Hij ontving de onderscheiding tijdens het voor zijn afscheid georganiseerde symposium uit handen van de burgemeester van zijn woonplaats Oegstgeest, mevrouw Timmers - van Klink.

Van der Giesen kreeg de onderscheiding onder meer voor zijn belangrijke bijdrage aan het `worksharing' project bij de `Periodic Safety Update Reports (PSURs)' en het `Harmonised International Birthdate Initiative'.

Met het verdelen van de werkzaamheden aan PSURs over de verschillende Europese lidstaten is een grote werkbesparing bereikt. Het harmoniseren van de `geboortedatum' van farmacologisch actieve stoffen maakte het mogelijk tegelijkertijd PSURs in te dienen voor producten met dezelfde werkzame stof.

Van der Giesen werkt bij het CBG als Coördinator Geneesmiddelenbewaking. Daarnaast heeft hij zitting in de `Pharmacovigilance Working Party' van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMEA. In deze functies is hij nog actief tot
1 januari 2009 waarna hij met pensioen zal gaan.