Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Meerdere woninginbraken opgelost in Hilversum en omgeving: 13 aanhoudingen

Hilversum, 06-11-2008 o Vanaf september 2008 heeft een rechercheteam onderzoek gedaan naar woninginbraken in Hilversum. Deze werden met name gepleegd in de periode mei tot en met september. Het onderzoek leidde in totaal tot 13 aanhoudingen. De verdachten zijn mannen in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar woonachtig in Hilversum en Amsterdam.

Van de 13 verdachten zijn er vijf die verdacht worden van heling. Deze helers kwam het rechercheteam tijdens het onderzoek op het spoor. Zij worden verdacht van het helen van gestolen goederen afkomstig van de inbraken.

Alle verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de Rechter-commissaris in Amsterdam of moeten later voor de rechter verschijnen. Het onderzoek naar de inbraken loopt verder. Op dit moment kan gesteld worden dat met deze aanhoudingen inmiddels 29 woninginbraken in Hilversum, Bussum en Breukelen en Utrecht zijn opgelost. Ook werd een inbraak in een school in Hilversum bekend, een diefstal uit auto in Hilversum en een aangifte van bedreiging.

De gedupeerden van de inbraken zijn in kennis gesteld.