Gemeente Teylingen

Mariënhaven

Veiling kinderkunstwerken voor Mariënhaven

06 november 2008

PERSBERICHT 6 november 2008 - Zaterdag 8 november om 16.00 uur wordt de Kunstweek officieel afgesloten met de veiling van de kinderkunstwerken door burgemeester Schelberg en de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd en Gluren bij de Buren. De afsluiting vindt plaats in het Trefpunt, Herenweg 80, 2361 ET Warmond.

Veiling kinderkunstwerken

Woensdag 5 november werd in het Trefpunt een kinderschilderworkshop gehouden voor kinderen tot 12 jaar. Vanwege de grote belangstelling is een extra workshop ingelast op vrijdag 7 november. De workshops stonden onder leiding van de bekende Leidse schilder Gijs Donkers. Tegelijkertijd werd voor de oudere jeugd een graffitiworkshop gehouden. Alle gemaakte kunstwerken worden tijdens de slotbijeenkomst op zaterdag 8 november door burgemeester Schelberg geveild. De opbrengst gaat naar de Stichting Recreatieve Activiteiten Mariënhaven (SRAM). De SRAM organiseert diverse recreatieve activiteiten in samenwerking met de activiteitenbegeleiding van Mariënhaven. Het geld dat op de veiling wordt opgehaald, zal besteed worden aan een culturele activiteit. De heer Gerard Kuiper van Mariënhaven neemt zaterdag de cheque in ontvangst.

Prijsuitreiking Gluren bij de Buren

De afgelopen week hebben 21 bewoners van de Dorpsstraat in Warmond hun raam ingericht als galerie. Door BIB (Bollenstreek in Beeld) zijn kunstwerken beschikbaar gesteld. Drie bewoners hebben hun eigen kunst in de "etalage" gezet. Degene die de kunstwerken het mooist tot zijn recht laat komen ontvangt zaterdag een dinerbon van eetlokaal de Zon en mag naar een theatervoorstelling naar keuze in het Trefpunt. De jury bestaat uit Jan Paul Kruimel, van galerie het Oude Raadhuis en Bea Reeuwijk van de BIB onder voorzitterschap van raadslid R.M. Keijzer. Zij reikt ook de prijs uit.

Kleurplaatwedstrijd prijsuitreiking door mevrouw Schelberg

Tijdens de slotbijeenkomst wordt ook bekend gemaakt welke kinderen hun kleurplaat het mooist hebben ingekleurd. Voor elke leeftijdscategorie is een cadeaubon van 10 euro te winnen. De categorieën zijn: tot en met 6 jaar, 7 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar. Toys & Stamps uit Warmond stelt de cadeaubonnen ter beschikking. De prijzen worden uitgereikt door mevrouw Schelberg.

Kunstweek Warmond 2008