Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 06-11-2008

Bredanaar struint verdacht rond op bouwterrein

BREDA: Een 44-jarige man uit Breda is woensdagavond kort na 23.00 uur aangehouden op een bouwterrein aan de Markendaalseweg. Een getuige zag een man verdacht rondstruinen op het terrein waar momenteel een appartementencomplex wordt gerealiseerd. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de bewuste man in eerste instantie onvindbaar. Later werd hij toch aangetroffen in een soort ketelhok met diverse spullen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Zover bekend is er op het bouwterrein niets weggenomen. De Bredanaar staat geregistreerd als veelpleger.

Bredanaar rijdt zonder rijbewijs met onverzekerde auto

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen rond 00.30 uur een 24-jarige automobilist uit Breda aangehouden. De man was achterop een andere auto gereden op de rijksweg A16. Agenten die bij het ongeval werden geroepen, constateerden dat de man geen rijbewijs heeft en dat zijn auto niet verzekerd was. Ook loog hij in eerste instantie over wie nu de auto had bestuurd. Wel heeft de Bredanaar de schade van de
tegenpartij contant betaald. Hij is na verhoor heengezonden;
proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bredanaar gaat door het lint na ruzie met vriendin

BREDA: Een 39-jarige Bredanaar is donderdagmorgen kort voor 04.30 uur aangehouden wegens huiselijk gweld. Dat gebeurde in de woning van zijn 46-jarige vriendin in de binnenstad. De man zou de vrouw met een schaar hebben bedreigd en een lamp hebben vernield. Het tweetal kreeg ruzien, waarna de vrouw haar vriend vroeg te vertrekken. Omdat hij daarin geen trek had, liepen de gemoederen hoog op. De verdachte is ingesloten op het bureau.

Gewapende overval op Aldi maandag in Bureau Brabant

BREDA: Het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag 10 november aandacht aan een gewapende overval in Breda. Twee medewerksters van een filiaal van de Aldi in Breda krijgen de schrik van hun leven. Op 22 oktober 2008 worden zij, terwijl zij net de winkel geopend hebben, overvallen. Een gewapende man komt de winkel binnen en bedreigt de twee slachtoffers. Deze worden door hem een kantoorruimte in gedwongen. De dader roep verschillende keren dat hij geld wil en hij kan met een groot geldbedrag de winkel uitvluchten.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 10 november om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald , de laatste uitzending is op dinsdag 11 november om 17.00 uur.

Politie vordert auto- en bromfietsrijbewijzen in bij controles in Breda

BREDA: Het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Midden en West Brabant heeft donderdag op drie locaties in Breda gecontroleerd op snelheid.

Diverse bromfietsbestuurders reden te hard over de fietspaden op de Nieuwe Bredasebaan en de Backer en Ruebweg, waar binnen de bebouwde kom 30 km/h is toegestaan. Hoogste snelheid was 70 km/h per uur. Van vier bromfietsbestuurders werd het rijbewijs ingevorderd en werd opgestuurd naar de officier van Justitie. Hier werd tussen 07.00 en 10.00 uur gecontroleerd.

Op de Graaf Engelbertlaan werd tussen 11.00 en 15.00 uur ook een snelheidscontrole gehouden. De hoogste snelheid was 120 km/uur, op het gedeelte waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Ook dit betekende dat vier bestuurders het rijbewijs konden inleveren. In het totaal werden 53 processen-verbaal uitgeschreven, waaronder rijden door rood licht, niet handsfree bellen, niet dragen van de autogordel en
snelheidsovertredingen.

Bredase veelpleger aangehouden na diefstal koeken

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen rond 09.15 uur een 41-jarige Bredanaar aangehouden wegens winkeldiefstal. De man staat
geregistreerd als veelpleger. Hij had twee pakken koeken in een supermarkt aan de Nieuwstraat gepakt en wilde naar buiten lopen, maar een beveiliger stak daar een stokje voor. Agenten namen de verbaal nogal agressieve verdachte mee naar het bureau. Daar is hij in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 06-11-2008 17:16 | © Regio Midden en West Brabant |