Nederlandse Vereniging van Journalisten

The Diversity Show: een internationaal congres over diversiteit

donderdag 6 november 2008 | 09:00 - 22:00 uur | Studio 21 op het Mediapark in Hilversum

De NPO en NPS organiseren de internationale bijeenkomst over diversiteit. De bijeenkomst in Nederland is een vervolg op twee eerdere bijeenkomsten die waren georganiseerd door de EBU, het samenwerkingsverband van Europese publieke omroepen.

Diversiteit staat hoog op de agenda bij de publieke omroepen en is door de NPO tot prioriteit verheven. De bijeenkomst biedt een extra kans om het onderwerp bij omroepmedewerkers te agenderen en dient als goede aanvulling op wat de omroepen zelf al doen op dit gebied. Gedurende de dag krijgt het publiek een keur aan programma's en formats aangereikt waarin diversiteit een rol speelt. Diversiteitsgoeroe Stedman Graham, laat zien hoe inspirerend leiderschap en diversiteit hand in hand gaan. Fritz Pleitgen, voorzitter van de EBU, wordt aan de tand gevoeld over de prestaties van de Europese publieke omroepen als het gaat om diversiteit op de werkvloer en in de programmering.

En we kijken verder: welke rol spelen de media in Noord Ierland in de verhouding tussen de verschillende bevolkingsgroepen? Hoe ziet het diversiteitsbeleid van de politie in Gouda eruit? Wat is het geheim achter het succes van Your Game (BBC)? En hoe verleggen de Satellite Queens de grenzen van kijkers in de Arabische Wereld?

In Studio 21 zullen zo´n 350 deelnemers hun opwachting maken, tweederde uit Nederland en eenderde uit het buitenland. Het gaat om belissers (directeuren, zendercoördinatoren, eindredacteuren), medewerkers van nieuws- en informatieve programma´s, makers op het gebied van amusement en infotainment en ten slotte programmamakers die zich richten op een jong publiek.

Programma
De dag bestaat uit twee plenaire sessies, workshops en een avondprogramma. Parallel aan het congres is er in het Instituut voor Beeld en Geluid een workshop `Hoogtepunten van multiculturele televisie', speciaal voor studenten aan de scholen voor journalistiek en de filmacademie, en andere belangstellenden.

De pers is bij alle onderdelen welkom. Kljk hier voor het programma op www.diversityshow.nl en laat ons weten bij elk onderdeel u aanwezig wilt zijn: communicatie@nps.nl, of telefoon 035-6774130.

Villamedia is een uitgave van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

Hoofdredactie

Dolf Rogmans

Redactie


* Trudy van de Ven

* Lars Pasveer

* Damiaan van Eeten

* Niels van Tongeren

Contact met de redactie

Postadres

Villamedia, p/a NVJ,
Johannes Vermeerstraat 22,

1071 DR Amsterdam.

Telefoon

020 - 67 66 771