Ingezonden persbericht


Persbericht

Wethouder Koomen daagt vrouwen uit om te solliciteren op bestuursfuncties!

Enschede, 6 november. Wethouder Myra Koomen van de gemeente Enschede daagde afgelopen vrijdag 31 oktober ruim 200 vrouwen uit tijdens het Inspiratie Café Oost. Zij riep de aanwezige vrouwen op om open sollicitaties te sturen richting de bestuurders van Enschede. Zij vindt haar 6 mede bestuurders op lokaal niveau allemaal even capabel, maar wel erg masculien. Enige balans op bestuurlijk niveau is geen overbodige luxe in tijden van verandering.

Wethouder Koomen gaf tevens aan dat netwerken zeer belangrijk is en zwaar onderschat wordt door vrouwen. Vandaar haar aanbod om gemotiveerde vrouwen persoonlijk verder te helpen. Het net opgerichte P-Team Twente is daar al een goed voorbeeld van.

Inspiratie Cafés zijn een initiatief van de stichting Mama Wil... De stichting wil moeders bewust maken van hun economische zelfstandigheid. Happy Working Mothers (door stichting Mama Wil ook wel oorsprankelijke heldinnen genoemd) geven op de Inspiratie Cafés aan hoe zij zover zijn gekomen. De cafés geven ruimte aan onafhankelijke moeders om op diverse wijzen te inspireren. Bijvoorbeeld door verkoop, coaching, speeching, docentschap of het verlenen van diensten ter plekke. Vaak verzorgd een lokale ondernemende moeder de koffieversnaperingen en lokaal cabaret de relativering. In Café Oost waren dit: Typiz Tapaz en De Nieuwe Koning.

Inspiratie Café Oost gaf ruimte aan o.a. Wilna Wind (FNV, 2e man van de FNV) om meer te vertellen over de kansen van flexwerken voor moeders en Desiree Purnot, alleenstaande jonge moeder met veel doorzettingsvermogen, een eigen boek om succesvol ondernemer te worden en een coachingpraktijk. Daarnaast verzorgden veel oorsprankelijke vrouwen gratis workshops over geld, balans en zorg.

Noot voor redacties:



Ingezonden persbericht