Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Gemeente Sittard-Geleen laat post bezorgen door Vixia BV.

Sittard-Geleen, 6 november 2008 - Sittard-Geleen is deze week gestart met het laten bezorgen van post door Business Post (Vixia BV). Het gaat om een proef van zes maanden. In die tijd zullen naar verwachting 150.000 poststukken bezorgd worden. Business Post bezorgt vooralsnog alleen binnen de gemeentegrens.

Vixia BV is één van de veertig Sociale Werkvoorzieningen die samenwerkt in de overkoepelende organisatie Business Post. Vixia beschikt sinds 1 januari 2008 over een netwerk van bezorgers die het bezorggebied Beek, Stein en Sittard-Geleen volledig bereikt. ,, Beek en Stein zijn ons al voorgegaan door de post te laten bezorgen door Business Post. Sittard-Geleen verstuurt jaarlijks echter zo'n grote aantallen post dat de voorbereiding meer tijd in beslag heeft genomen. De gemeente start met een pilot van zes maanden en dan alleen voor het bezorggebied Sittard-Geleen, maar we verwachten daarna snel te kunnen uitbreiden,' aldus wethouder Ingrid Widdershoven (Dienstverlening).

,,Door de post te laten bezorgen door medewerkers van Vixia, dragen we extra bij aan de omvorming van Vixia tot mensontwikkelbedrijf,'zegt wethouder Pieter Meekels (arbeidsmarktbeleid). ,,De gemeente is verantwoordelijk voor de sociale werkvoorziening en moet zorgen dat er werk is voor de medewerkers. We hebben met de raad afgesproken dat ook de gemeente zelf zoveel mogelijk werk aan Vixia kan uitbesteden. Dit is een goed voorbeeld van hoe dat kan.'

Behalve het werkgelegenheidsaspect telt ook een mogelijke besparing. Ervaringen in andere gemeenten hebben uitgewezen dat uitbesteding van de postbezorging aan Business Post een besparing kan opleveren van zo'n tien procent.

De gemeente Sittard-Geleen laat jaarlijks zo'n 800.000 poststukken bezorgen, waarvan er 300.000 voor de eigen inwoners en bedrijven bestemd zijn.


---