Politie IJsselland Heerde - Man licht gewond na botsing

Een 24-jarige man uit Elburg is woensdag 5 november omstreeks 07.00 uur licht gewond geraakt toen hij betrokken was bij een aanrijding met twee personenauto's op de Elburgerweg in Heerde.

De man zat als passagier bij een 20-jarige bestuurder uit Heerde. De 20-jarige bestuurder van de auto reed een wegvernauwing in, maar deed dit tegelijk met een 28-jarige bestuurster uit Veessen die hem tegemoet kwam. Hierdoor ontstond er een frontale botsing. De 24-jarige passagier is met nekklachten voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's zijn afgesleept.

't Harde - Man gewond na ongeval op A28

Een 32-jarige man uit Zwolle is woensdag 5 november omstreeks 14.30 uur gewond geraakt bij een ongeval op de A28 bij 't Harde.

De man raakte door een nog onbekende oorzaak van de weg en kwam in de berm terecht tussen een aantal bomen. De brandweer kwam ter plaatse om de man uit zijn auto te bevrijden. De man is met onbekend letsel door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Ermelo/Putten - Politie waarschuwt voor oplichters

Het politieteam Ermelo-Putten waarschuwt het publiek alert te zijn op diverse soorten oplichtingspraktijken die de laatste tijd hebben plaatsgevonden in Ermelo en Putten, waarbij mensen aan hun voordeur zijn afgeleid of weggelokt om geld en goederen uit de woning te kunnen wegnemen. Ook benadrukt de politie dat mensen in geen enkele situatie hun pincode af moeten geven aan een vreemde, ongeacht de argumenten waar men mee komt. De politie heeft de verschillende incidenten in onderzoek en onderzoekt ook of er een verband is.

Woensdag 5 november hebben er rond 10.00 uur twee mannen voor de deur gestaan bij een woning aan de Gebbekuillaan in Putten. De mannen stelde zich voor als medewerkers van een watermaatschappij en gaven aan dat de kraan opengedraaid diende te worden. Toen de bewoonster dat ging doen wilde één van de mannen vermoedelijk de woonkamer ingaan, maar deinsde direct terug toen er een kennis van de bewoonster op de bank bleek te zitten. Beide mannen vertrokken vervolgens direct.

Dezelfde ochtend, 5 november, hebben rond 11.00 uur twee mannen aangebeld bij een woning aan de Schoolstraat in Putten. De mannen kwamen binnen met een smoes over een gaslek. Ook deze bewoonster werd gevraagd de kraan open te gaan draaien. Nadat de mannen verdwenen waren bleek er een bankpas weggenomen te zijn. Ook bleken ze de 86-jarige bewoonster haar pincode te hebben ontfutseld. De bankpas is kort na het incident geblokkeerd, maar er bleek al een fors bedrag gepind te zijn door de daders.

Een week geleden, op 29 oktober, is er aan het Oranjepark in Ermelo ook gestolen uit een woning nadat de bewoonster met een zeer brutale smoes haar woning was uitgelokt door een nog onbekende vrouw. Kort nadat de bewoner van de woning van huis was vertrokken, is de echtgenote van de man haar woning uitgelokt met de smoes dat haar man een ongeluk gehad zou hebben. Eenmaal terug bleken er diverse sieraden en een geldbedrag te zijn verdwenen.

Hattem - Rijbewijs ingevorderd

De politie heeft woensdag 5 november het rijbewijs ingevorderd van een 64-jarige man uit Hattem.

De man werd omstreeks 22.30 uur gecontroleerd op de Meenthe in Hattem. De politieagenten zagen dat de man onvast ter been was en naar alcohol rook. Hierop moest de man blazen, maar dit leverde geen resultaat op. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook de ademanalyse op het bureau bleef zonder resultaat. Vervolgens is er bloed van de man afgenomen, waarvan de uitslag over enkele dagen zal volgen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Hattem - Onder invloed

De politie heeft woensdag 5 november een 53-jarige man uit Zwolle aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man werd op de Burg. Bijleveldsingel in Hattem gecontroleerd. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,5 blies. De man is met een bekeuring heengezonden.

---- --