Gemeente Dordrecht

Nieuwe parkeerautomaten voor Dordrecht

De gemeente is deze week gestart met het vervangen van de parkeerautomaten in de stad. De oude automaten zijn aan het einde van hun levensduur en worden daarom vervangen. Het gaat in eerste instantie om vijftig automaten. Later volgt de rest.

De gemeente wil met de introductie van de nieuwe automaten een bijdrage leveren aan de aantrekkelijkheid van de stad. De nieuwe automaten zijn gebruiksvriendelijker dan de oude en blijven de parkeerder de mogelijkheid bieden om met muntgeld en een chipkaart te betalen. Ook geeft de automaat beter aan wanneer ze in storing is, zodat problemen sneller kunnen worden verholpen. Verder heeft de gemeente ervoor gekozen om méér automaten terug te plaatsen, zodat er meer parkeerautomaten beschikbaar zijn voor het kopen van een kaartje.

Een belangrijke vernieuwing is de gele gehandicaptenknop op de automaat. Hierdoor kunnen houders van een gehandicaptenparkeerkaart voortaan overal in de stad tegen het gehandicaptentarief parkeren. Een duidelijke verbetering van de positie van de gehandicapte parkeerder, waarmee de stad voor gehandicapten b eter bereikbaar wordt. De gehandicaptenparkeerplaatsen blijven bestaan. De verouderde parkeermetertjes die er nu nog staan worden verwijderd. Met de plaatsing van de nieuwe parkeerautomaten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de afstand tot de gehandicaptenparkeerplaatsen.

Voor de nieuwe automaten is bewust gekozen voor de inzet van duurzame energie. De automaten werken volledig op zonne-energie.