Ingezonden persbericht


Petrus Canisius College

Alkmaar - Bergen - Heiloo

Kenmerk: 30 oktober 2008

PERSBERICHT

Autoklussen voor vrouwen op het PCC
Dertig vrouwen uit de Alkmaarse wijk Overdie gaan op 6 en 13 november leren sleutelen aan auto's. In de techniekhal van het PCC aan de Vondelstraat krijgen ze les van eindexamenleerlingen van de opleiding motorvoertuigen. De activiteit, die deel uitmaakt van het programma van buurthuis Melis Stoke, lijkt een gat in de markt te zijn.

Op het programma staat 'eenvoudig auto-onderhoud'. Na algemene informatie over veiligheid bij het klussen, volgt uitleg over de principewerking van een motor en de vloeistoffen die daarin worden gebruikt. Vervolgens gaan de dames de werkplaats in om zelf wielen te verwisselen, zekeringen te controleren en lampen te vervangen. Ook leren ze oliepeilen, bandenspanning controleren en de auto voorbereiden op een vorstperiode. Acht eindexamenleerlingen verzorgen op deze avonden, bijgestaan door hun docenten motorvoertuigtechniek Nico Stil en Jo-Anne Hovius, de mondelinge instructie voor de werkzaamheden. Na nog een uitvoerige demonstratie van de klussen te hebben gegeven, zullen de leerlingen de cursisten ook assisteren en bijstaan.

Oorspronkelijk was alleen op 6 november een cursusavond gepland voor maximaal vijftien vrouwen. Toen deze direct volgeboekt was, onder meer met een aantal allochtone wijkbewoonsters, kon op 13 november nog een tweede cursusavond worden gepland. De animo is zo groot dat het buurthuis en de school overwegen in februari 2009 de cursusavond opnieuw aan te bieden. Ook een vervolgcursus zit mogelijk in de pijplijn.

einde persbericht

De twee cursusavonden 'Autoklussen voor vrouwen' vinden plaats op het Petrus Canisius College aan de Vondelstraat 41 te Alkmaar, op 6 en 13 november van 18.30 tot 20.45 uur.

U bent uiteraard van harte welkom.
Indien u van de uitnodiging gebruikt maakt, verzoek ik u dit vooraf te laten weten.

Machteld Wiegmans, voorlichter
Vondelstraat 41 1813 BA Alkmaar
t 06 51 56 68 90
e m.wiegmans@pcc.nu


---- --