Gemeente Tiel


Tielenaren interviewen Tielenaren

Wat houdt een bewoner van Tiel West bezig? Wat vinden ze leuk aan hun buurt en welke problemen ervaren ze? Wat zijn hun kwaliteiten en willen zij deze inzetten voor hun buurt? Hebben de bewoners behoefte aan ondersteuning of kunnen ze andere mensen juist hulp bieden? Om hier achter te komen zijn de afgelopen periode 68 bewoners geïnterviewd om een beeld te krijgen hoe zij hun buurt ervaren. Dit onderzoek heeft plaats gevonden in het kader van het project wonen, zorg en services in de wijk. De resultaten van de interviews worden donderdag 6 november 2008 gepresenteerd.

De interviews zijn uitgevoerd door Dynamiek. Dynamiek bestaat uit 11 inwoners van de gemeente Tiel die hiervoor een (interview)training gevolgd hebben. Door middel van deze interviews is er een beeld van wat de bewoners van Tiel West bezig houdt. Op basis van de antwoorden wordt gekeken hoe de bewoners met elkaar in contact gebracht kunnen worden.

Door het koppelen van vraag en aanbod van diensten op maat, variërend van eenvoudige reparaties tot ondersteuning bij verzorging of begeleiding van sociale activiteiten, kunnen ouderen en mensen met een beperking langer prettig zelfstandig blijven wonen. Daarnaast kunnen mensen die niet (meer) werkzaam zijn op de arbeidsmarkt meer participeren in de maatschappij door deel te nemen aan activiteiten in de wijk.

De resultaten van de interviews worden donderdag 6 november 2008 gepresenteerd aan de organisaties die actief zijn in Tiel West. De resultaten vormen dan de aanleiding om verdere (gezamenlijke) vervolgstappen te nemen.

Dit project is een onderdeel van de ontwikkeling van een Gelders model met betrekking tot woonzorgservicepunten in de wijk. Hierin wordt samen gewerkt met de steden Nijmegen en Zutphen die elk een lokale variant hebben. Vanuit de provincie Gelderland is in het kader van het Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleid voor de ontwikkeling van dit concept een subsidie verstrekt.

Laatst bijgewerkt: 31 oktober 2008