Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Erectieproblemen voor het eerst in Nederland onderwerp van live-web-tv-uitzending

Erectieplein.nl presenteert op 6 november interactief programma rond erectieproblemen

Capelle aan den IJssel, 3 november 2008 - Op 6 november is om 20.30 uur op www.erectieplein.nl het allereerste live-web-tv-programma over erectieproblemen te zien. In dit interactieve programma van een uur geven experts (seksuoloog Vera Steenhart, huisarts-onderzoeker Bert-Jan de Boer en uroloog René Kropman) informatie en zullen zij vragen van kijkers tijdens de uitzending beantwoorden. Hiermee wil Erectieplein.nl erectieproblemen verder uit de taboesfeer halen en mannen aansporen hun verhaal te doen en naar de huisarts te gaan. Meer informatie over de uitzending is te vinden op www.erectieplein.nl.

Het is voor het eerst dat op een dergelijke interactieve en grootschalige wijze aandacht aan erectieproblemen wordt gegeven. Door de aanpak, een informatief live-programma in combinatie met de mogelijkheid om via Internet vragen te stellen, wil Erectieplein.nl een groot publiek aanspreken. Naar schatting 350.000 Nederlandse mannen kampen namelijk met een erectieprobleem, terwijl in Nederland slechts een op de tien mannen professionele hulp inroept.

Nog altijd een taboe
Jan Willem de Heer, Media Relations Manager Pfizer: 'Deze uitzending betekent een wereldwijde doorbraak in de aandacht voor erectieproblematiek. Deze aandacht is terecht, want het is iets waar te veel mannen onder gebukt gaan. Een erectiestoornis is een levensecht en ingrijpend probleem, dat simpelweg niet in de taboesfeer thuishoort. Met de inzet van experts onderstrepen wij dit. Wij hopen dat de uitzending mannen stimuleert hun verhaal te doen, het met de partner te bespreken en eventueel samen naar de huisarts te gaan. Want aan een groot deel van de erectieproblemen is heel goed iets te doen.' Wereldwijd hebben naar schatting 150 miljoen mannen erectieproblemen en gaat slechts 30% van hen naar een arts. De overige 70% blijft óf zonder behandeling óf betrekt hun ED medicatie van ongecontroleerde bronnen, bijvoorbeeld ondeskundige post orders/internetsites. Aangezien de ingrediënten van deze medicatie niet bekend zijn of gereguleerd, brengt het gebruik van deze niet goedgekeurde producten risico's op serieuze gezondheidsproblemen voor miljoenen individuen met zich mee. Nog belangrijker is het feit dat ED in verband gebracht kan worden met andere hart- en vaataandoeningen en risicofactoren zoals verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterol en suikerziekte waardoor het belangrijk is dat mannen die lijden aan ED een gezondheidszorgverlener zouden moeten bezoeken.

Duidelijk behandeldoel
Een andere stap in het bespreekbaar maken van erectieproblemen is de vorig jaar geïntroduceerde Erectiescore. Deze is ontwikkeld door een panel van internationale experts op het gebied van seksuele gezondheid. De Erectiescore kent een vierpuntsschaal, die loopt van 1 (penis wel groter maar niet hard) tot en met 4 (volledig hard en geheel stijf). Uit internationaal onderzoek blijkt namelijk dat de hardheid van een erectie voor mannen net zo belangrijk is voor goede seks als de mogelijkheid tot het krijgen en het behouden van een erectie. Omdat mannen via Erectieplein.nl zelf eenvoudig de score kunnen vaststellen, maken zij sneller de gang naar de (huis)arts en kan een concreet behandeldoel worden vastgesteld.

-einde bericht-