Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort dinsdag 4 november 2008

Wethouder Boeve reikt Dutch Game Award uit tijdens game-event

Donderdag 6 november aanstaande reikt wethouder Gert Boeve (economische zaken) een award uit bij de eerste Dutch Game Awards tijdens Game in the City. Gemeente Amersfoort is samen met de Provincie Utrecht subsidieverstrekker van Game in the City. Er is veel belangstelling voor dit nieuwe tweedaagse evenement in het Oliemolenkwartier. Meer dan 300 bedrijven participeren in Game in the City. Ruim 600 belangstellenden hebben zich al opgegeven. Voor de Dutch Game Awards zijn 60 aanmeldingen binnengekomen. Ook hebben de Awards in de afgelopen weken al de aandacht getrokken van diverse landelijke media.

Gert Boeve: Amersfoort wil in samenwerking met ondernemers het creatieve klimaat in de stad versterken omdat creativiteit een belangrijke factor voor economische bloei is. Ik vind het daarom fantastisch dat Game in the City plaatsvindt in het Amersfoortse Oliemolenkwartier. Zo kunnen we ons als broedplaats voor creatieve industrie en specifiek gamebedrijven- op de kaart zetten. Naast Game in the City werken we vanuit het project Amersfoort Creatieve Stad aan tal van activiteiten om deze bedrijvigheid te vergroten. Bijvoorbeeld het realiseren van broedplaatsen in de stad, talentontwikkeling en het faciliteren van netwerken.

Game in the City

Game in the City is een tweedaags evenement over zakelijke toepassingen van games en richt zich op gameontwerpers, creatieve bedrijven, studenten en geĂŻnteresseerde (Amersfoortse) ondernemers/ bedrijven/ instellingen. Onderwerpen zijn o.a. marketing & advertising, dutch design, serious games en media & business. Speciaal voor young professionals en studenten organiseert Game in the City op vrijdag 7 november een aantal masterclasses. Het geheel wordt ook nog afgesloten met Chiptune, een uniek muziekfestival, in de Kelder. Meer informatie over Game in the City is te vinden op www.gameinthecity.nl.

Noot voor de redactie,