Ingezonden persbericht


PERSAANKONDIGING

Lancering OORCHECK bij 3FM

Aanstaande donderdag 6 november lanceert de Nationale Hoorstichting de geheel vernieuwde Oorcheck-site (www.oorcheck.nl). Dat gebeurt in de uitzending van GIEL op 3FM om 7.45 uur.

HET GEHOOR VAN 3FM

Ter gelegenheid van de Oorcheck-lancering test de Nationale Hoorstichting het gehoor van de zeven dagelijkse vaste 3FM-dj s: Giel Beelen, Rob Stenders, Gerard Ekdom, Paul Rabbering, Michiel Veenstra, Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. In de uitzending van donderdag maakt audioloog Jan de Laat (LUMC/Natioanale Hoorstichting) bekend hoe het met het gehoor van de 3FM-dj s is gesteld.

In de uitzending van donderdag worden de luisteraars van 3FM opgeroepen om massaal hun gehoor te testen op www.oorcheck.nl. De Nationale Hoorstichting analyseert de uitslagen en vergelijkt aan het einde van de dag het gehoor van de 3FM-luisteraars met het landelijk gemiddelde.

In de uitzending van vrijdagochtend wordt de uitslag bekendgemaakt van Het Gehoor van 3FM .

OORCHECK: VAN TESTSITE NAAR VOORLICHTINGSPLATFORM

Tot deze week konden jongeren alleen op de Oorcheck-site terecht om snel hun gehoor te testen. Ruim 550.000 jongeren tussen 11 en 24 jaar hebben dat inmiddels gedaan. Jaarlijks lopen 20.000 jongeren structurele gehoorschade op door te lang naar te harde muziek te luisteren. De Nationale Hoorstichting wil door actieve voorlichting jongeren bewust maken van de risico s en hulpmiddelen bieden om het gehoor te beschermen. Daarom is de Oorcheck-site ingrijpend vernieuwd en omgebouwd tot de meest complete voorlichtingssite over oorzaken en gevolgen .

De nieuwe site is onderverdeeld in 5 thema s:


- Geluid & gehoor à een interactieve kennissite over alle aspecten van het gehoor, geluid en gehoorschade met diverse nieuwe luistertests


- Checks à alle bekende tests op een rij: de Oorcheck en de MP3-check + een nieuwe kennisquiz


- Jezelf beschermen à tips om het gehoor te beschermen + info over goede gehoorbescherming en koptelefoons


- Kom in actie à ervaringsverhalen van artiesten en gewone muziekliefhebbers + on-line helpdesk voor vragen over het eigen gehoor


- Hoornieuws à handige en actuele publicaties over gehoor en muziek

De ontwikkeling van de nieuwe site is mogelijk gemaakt door financiering van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars.