Raad van State


donderdag 6 november 2008
10.00 uur
Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Gelderland van het bestemmingsplan "Woongebied Kernhem" van de gemeente Ede. Het plan maakt een nieuwe woonwijk mogelijk ten noordwesten van de kern Ede. Meerdere inwoners van Ede en de Vereniging behoud Kernhem/Doesburg zijn het niet eens met het plan en komen tegen het goedkeuringsbesluit in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij vrezen dat de komst van de woonwijk de natuur in het gebied aantast. Ook zijn zij bang voor verkeersoverlast. Verder hebben de inwoners en de vereniging bezwaren tegen de komst van een warmtecentrale in de nieuwe woonwijk. Deze ligt volgens hen te dicht bij het schoolplein van een basisschool in de buurt. Ook vrezen zij voor geluidsoverlast als gevolg van de centrale. (zaaknummer 200800347/1)

11.45 uur

Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Aalten heeft verleend voor de verbouw van een kantoorpand aan de Anholtseweg in Dinxperlo tot sportschool. Een nabijgelegen fitnesscentrum is het niet eens met de vergunning en komt in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het fitnesscentrum vindt een sportschool op een terrein dat is bestemd voor handel en nijverheid niet aanvaardbaar. Ook vreest zij voor de gevolgen voor het milieu en voor parkeeroverlast. Een eerder beroep is in februari van dit jaar door de rechtbank van Zutphen ongegrond verklaard. (zaaknummer 200802493/1)

12.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland van het bestemmingsplan "Blaricummermeent Werkdorp" van de gemeente Blaricum. Het plan maakt onder meer de bouw van 22 drijvende woningen in het Gooimeer mogelijk. Onder meer de Vereniging Vrienden van het Gooi is het niet eens met het plan en komt tegen het goedkeuringsbesluit in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij vreest voor de gevolgen voor de natuur en vindt dat er geen zwaarwegend maatschappelijk belang is gediend met de bouw van de woningen. Ook vindt de vereniging het plan in strijd met het provinciale streekplan. (zaaknummer 200709172/1)

14.15 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland van het bestemmingsplan "Amstelveen Noord-West" van de gemeente Amstelveen. Het plan maakt onder meer de komst van appartementen en een parkeergarage aan de Molenweg in Amstelveen mogelijk. Meerdere omwonenden, verenigd in De Belangenvereniging Elsrijk-Oost, zijn het niet eens met het plan en verzoeken de Raad van State het goedkeuringsbesluit te schorsen. (zaaknummer 200805786/2)