Ingezonden persbericht


Published: 08:00 06.11.2008 GMT+1 /HUGIN /Source: OncoMethylome Sciences /BXS: ONCOB /ISIN: BE0003844611

OncoMethylome Sciences geeft tweede Business Update uit voor 2008

Luik, (België) - 6 November 2008, 08u00 MET - OncoMethylome Sciences (Euronext Brussels: ONCOB, Euronext Amsterdam: ONCOA), een innovatief bedrijf gespecialiseerd in moleculaire diagnostiek, heeft vandaag zijn business update uitgegeven over het derde kwartaal van 2008. Het bedrijf geeft daarmee een overzicht van zijn financiële situatie en een samenvatting van de materiële gebeurtenissen die plaats hebben gevonden tijdens deze periode.

Q3 2008 materiële gebeurtenissen

* Lancering van screeningtest voor colorectale kanker (ColoSure) door LabCorp in Noord-Amerika
* Recrutering van de eerste 1300 patiënten voor de klinische studie met betrekking tot het ontwikkelen van een bloedtest voor detectie van colorectale kanker.
* Beduidende vooruitgang in Onderzoek en Ontwikkeling van verscheidene diagnostische producten
* Uitbreiding van het team in bepaalde sleutelposities OncoMethylome's commerciële partner LabCorp, bracht ColoSureTM, een stoelgangtest voor screening op colorectale kanker, op de markt in Noord-Amerika,. Deze test gebruikt de methylatietechnologie van OncoMethylome. OncoMethylome voorziet LabCorp van reagentia om deze testdiensten te kunnen aanbieden. Dit is de tweede test die OncoMethylome's componenten of technologie bevat die gelanceerd werd in 2008. Een test voor sensitieve en accurate detectie van prostaatkanker is sinds Q2 2008 beschikbaar in Noord-Amerika.

OncoMethylome gaat verder met de ontwikkeling van 2 andere tests voor screening op colorectale kanker. De ene test is gebaseerd op stoelgang- en de andere op bloedstalen. OncoMethylome voert een internationale multi-center klinische studie uit om deze nieuwe testen te valideren en heeft in Q3 2008 zijn eerste 1300 patiënten gerecruteerd voor deze nieuwe klinische studie die wordt uitgevoerd op 13 verschillende plaatsen.

OncoMethylome heeft verscheidene nieuwe ervaren mensen aangeworven in Q3, waaronder mensen voor nieuwe functies zoals een Medical Officer, een Product Marketing Manager, een Kit Production Manager en verscheidene andere sleutelfiguren met vele jaren ervaring in de industrie.

De prioriteiten voor OncoMethylome zijn momenteel het kiezen van een commerciële partner in Noord-Amerika voor OncoMethylome's bloedtest voor screening op colorectale kanker. Daarnaast bekijkt OncoMethylome proactief zijn opties voor de distributie van zijn producten op de Europese markt..

Voornaamste niet-gecontroleerde financiële resultaten op 30.09.2008

Bedragen voor de afgelopen drie maanden
In duizenden euro's
30 Sept., 2008
30 Sept., 2007
Opbrengsten
758
641
EBITDA Winst (Verlies)
(2.079)
(2.411)
EBIT Exploitatiewinst (Verlies)
(2.330)
(2.571)
Nettowinst (Verlies)
(2.065)
(2.362)
Cash en equivalente middelen
23.999
24.785

Bedragen voor de afgelopen negen maanden
In duizenden euro's
30 Sept., 2008
30 Sept., 2007
Opbrengsten

2.279

1.764
EBITDA Winst (Verlies)
(7.800)
(7.748)
EBIT Exploitatiewinst (Verlies)
(8.548)
(8.178)
Nettowinst (Verlies)
(7.765)
(7.458)
Cash en equivalente middelen
23.999
24.785

Om dit persbericht te downloaden als PDF, klik hier: Persbericht

Over OncoMethylome Sciences

OncoMethylome Sciences (Euronext Brussel: ONCOB; Euronext Amsterdam: ONCOA) is een bedrijf actief in moleculaire diagnostiek, dat genmethylatietests ontwikkelt om artsen te helpen bij de doeltreffende opsporing en behandeling van kanker. Meer specifiek zijn de tests van het bedrijf ontworpen om artsen te helpen bij (i) de nauwkeurige opsporing van kanker in een vroege ontwikkelingsfase, (ii) het voorspellen van de respons van de patiënt op de behandeling met geneesmiddelen en (iii) het voorspellen van de kans dat de kanker terugkeert.

OncoMethylome bezit een brede productontwikkelingspijplijn bestaande uit tien producten en een stevig palmares op het vlak van partnerships. Het bedrijf werkt samen met grote internationale onderzoekscentra voor moleculaire oncologie, zoals de Johns Hopkins University, en heeft een aantal commerciële en samenwerkingspartnerships met Veridex LLC, een bedrijf van Johnson & Johnson, Schering-Plough Corp., GlaxoSmithKline Biologicals, Abbott, Merck KgaA, de afdeling BioScience van Millipore Corporation en EXACT Sciences Corp. De producten van OncoMethylome zijn gebaseerd op de methylatietechnologie, een uitvinding van Johns Hopkins University (VS).

OncoMethylome werd opgericht in januari 2003 en heeft vestigingen in Luik en Leuven (België), in Durham (USA, NC) en in Amsterdam (Nederland).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Philip Devine
Tel. +32 479 505 885
ir@oncomethylome.com
www.oncomethylome.com

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen en inschattingen met betrekking tot de verwachte toekomstige prestaties van OncoMethylome en de markt waarin het bedrijf actief is. Dergelijke verklaringen en inschattingen zijn gebaseerd op verscheidene veronderstellingen en beoordelingen van gekende en niet-bekende risico's, onzekerheden en andere factoren, die redelijk geacht werden toen ze gemaakt werden, maar achteraf ook onjuist kunnen blijken te zijn. Werkelijke gebeurtenissen zijn moeilijk te voorspellen en kunnen afhankelijk zijn van factoren die de vennootschap niet onder controle heeft en die achteraf aanzienlijk kunnen verschillen.